Koen Byttebier en zijn vrouw Lieve samen met dochter Sofie en haar vriend Jeroen Tack voor lunchrestaurant La Cantine, waar straks een ruim terras komt.
Volledig scherm
Koen Byttebier en zijn vrouw Lieve samen met dochter Sofie en haar vriend Jeroen Tack voor lunchrestaurant La Cantine, waar straks een ruim terras komt. © Henk Deleu

Lunchrestaurant La Cantine op Vandaleplein neemt nieuwe start: “We vatten met verzorgde kaart en ruimere openingsuren aan”

KortrijkLunchrestaurant La Cantine heropent vanaf zaterdag 8 mei met een ruim terras op het Vandaleplein. “We werkten een mooie menukaart uit en stellen ons flexibel op, met ruimere openingsuren”, zegt medezaakvoerder Koen Byttebier. Al het nieuws over de (her)opening van de terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen. 

 1. Dit jaar ook kermis tijdens braderie, met Deca Dance als publiekstrekker: “Enorm dankbaar dat we hier mogen staan”
  Kortrijk

  Dit jaar ook kermis tijdens braderie, met Deca Dance als publieks­trek­ker: “Enorm dankbaar dat we hier mogen staan”

  Vanaf vrijdag start in Kortrijk het braderieweekend. Dit keer zullen er ook kermisattracties aanwezig zijn, met als publiekstrekker de Deca Dance op het Schouwburgplein. De foorkramers zijn in de wolken, want zij moesten al twee jaar de Paasfoor missen. “Het doet zo’n deugd om hier opnieuw te mogen staan”, zegt foorkramer Piet Verwijk. “Niet alleen financieel, maar ook mentaal hadden we dit nodig.”
 2. “Onze triatlon opnieuw uitgesteld? Dan doen we er maar één op eigen houtje” Drie vrienden schenken opbrengst van uitdaging aan goeie doel
  kortrijk

  “Onze triatlon opnieuw uitgesteld? Dan doen we er maar één op eigen houtje” Drie vrienden schenken opbrengst van uitdaging aan goeie doel

  Drie vrienden plannen op 11 juli een volledige triatlon af te leggen voor het goede doel. Een volledige triatlon, dat is 3,8 km zwemmen, 180km fietsen en 42,195 km lopen. “Mensen vragen ons wel eens, waarom begin je daar in godsnaam aan? Wel, omdat we zelf ook soms geen zinnig antwoord hebben op die vraag, linken we nu een goed doel aan onze uitdaging”, zegt het drietal.