Luchthaven Rijsel, algemeen directeur Marc-André Gennart
Volledig scherm
Luchthaven Rijsel, algemeen directeur Marc-André Gennart © Alexander Haezebrouc

Luchthaven Rijsel wil meer Belgische klanten trekken: “We zijn vlakbij en toch worden we vaak over het hoofd gezien”

KortrijkZo’n 8 tot 10 procent van de passagiers op de luchthaven van Rijsel zijn Belgen. In Rijsel willen ze dat aantal graag zien groeien. De algemeen directeur van de luchthaven in Rijsel zakte daarom maandag speciaal af naar Kortrijk. Maar waarom zouden wij kiezen voor de luchthaven van Rijsel?

 1. Op proef in Kortrijk: wijk Drie Hofsteden krijgt eerstelijnspraktijk voor kwetsbaren. “Iedereen wint hierbij”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Op proef in Kortrijk: wijk Drie Hofsteden krijgt eerste­lijns­prak­tijk voor kwetsbaren. “Iedereen wint hierbij”

  De stad Kortrijk slaat samen met huisartsen, tandartsen en andere zorgverstrekkers de handen in elkaar om in de wijk Drie Hofsteden een eerstelijnspraktijk voor kwetsbare mensen te openen. “In het nieuwe centrum kunnen artsen terecht voor patiënten die ook sociale noden hebben, terwijl het sociaal werk kwetsbare mensen kan begeleiden naar noodzakelijke medische zorg”, zegt schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene (Vooruit). We gaan er dieper op in.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.