En of ze blij zijn met de nieuwe bakfiets. We zien op de foto Lize Den Hollander (rechts) en haar drie kinderen Pepijn, Silas en Kobe. Centraal buurvrouw en tattooartieste Cindy Frey, die een lotjesverkoop in goeie banen leidde
Volledig scherm
PREMIUM
En of ze blij zijn met de nieuwe bakfiets. We zien op de foto Lize Den Hollander (rechts) en haar drie kinderen Pepijn, Silas en Kobe. Centraal buurvrouw en tattooartieste Cindy Frey, die een lotjesverkoop in goeie banen leidde © Henk Deleu

Lotjesverkoop helpt alleenstaande mama van drie kinderen na brutale diefstal aan nieuwe bakfiets: “We hebben onze vrijheid terug”

Kortrijk/HarelbekeEr is nog solidariteit, véél solidariteit. Dankzij een lotjesverkoop, meerdere acties en gulle schenkers kon Lize Den Hollander (35) een nieuwe elektrische Bullitt bakfiets kopen. Haar vorige bakfiets, haar enige vervoermiddel om haar kindjes naar school te brengen, werd eind 2021 voor haar deur gestolen. “Magnifiek om te zien hoe iedereen zo voor mij in de bres sprong”, vertelt de Kortrijkzane.

 1. ASSISEN. De amper 18-jarige Agaverdi wilde snel geld verdienen met een ripdeal, maar bekocht dat met z'n leven: “Iets in hem zei dat hij het moest doen”
  PREMIUM
  Roeselare/Menen

  ASSISEN. De amper 18-jarige Agaverdi wilde snel geld verdienen met een ripdeal, maar bekocht dat met z'n leven: “Iets in hem zei dat hij het moest doen”

  Vrienden en familie omschreven hem als een rustige jongen en z’n bazen als een goede werkkracht. Agaverdi Mahmudov (18) had alles om het te maken, maar toch liet de Menenaar zich verleiden tot het plegen van een ripdeal. “Door de invloed van een slechte vriend”, meende zijn vriendin. Agaverdi werd uiteindelijk met één kogel om het leven gebracht door Sacha Brunessaux (23) uit Roeselare. Een ongeval, zoals die laatste zelf beweert, of een doodslag? Dat moet deze week duidelijk worden in het Brugse assisenhof na een onderbreking door een wrakingsverzoek.
  Menen, Roeselare