Frans 'Franske' Vandemoortele
Volledig scherm
PREMIUM
Frans 'Franske' Vandemoortele © Vandemoortele

LEVENSVERHAAL. Noordstar Heule verliest clublegende: “Elke voetbalclub zou een vrijwilliger als Franske moeten hebben”

HeuleVoetbalclub Koninklijke de Noordstar (KdNS) Heule rouwt. De derdeprovincialer verliest met het heengaan van Frans Vandemoortele (81) een clublegende. “Alle wedstrijden van komende zaterdag vatten met een minuut stilte aan. En we denken eraan een tornooi naar hem te vernoemen”, zegt voorzitter Christoph Bertier.

 1. Van Quickenborne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”
  Play
  Kortrijk

  Van Quickenbor­ne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”

  De buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van Justitie te ontvoeren. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging vanuit het drugsmilieu zijn”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. In een video op Instagram zegt Van Quickenborne dat hij en z’n gezin het goed stellen. “We zijn het intussen een beetje gewend, maar dat maakt het niet goed”, aldus de minister.
 1. Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimerliefhebbers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”
  Kortrijk

  Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimer­lief­heb­bers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”

  Hal 1 van Kortrijk Xpo wordt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december omgevormd tot een vooroorlogs auto- en motorsalon, voor Prewar Days. De unieke oldtimerbeurs verenigt hobbyisten en experten in de vooroorlogse automobielindustrie. Door het succes van de eerste editie in 2019, is Prewar Days nu meteen dubbel zo groot, met vijftig exposanten uit acht landen.