Jozef Cornette
Volledig scherm
PREMIUM
Jozef Cornette © an

LEVENSVERHAAL. “Hij trok veertig jaar als ziekendrager naar Lourdes en gaf tot ’s nachts toe bloed aan Rode Kruis”: Afscheid van Jozef Cornette (88)

KortrijkJozef Cornette (88) is heengegaan. Rustig ingeslapen, na een kortstondige ziekte. “Pa stond er altijd, ook voor anderen”, zegt dochter Els. “Hij bracht wekelijks bezoekjes aan de rusthuizen in Kortrijk. Om er te praten met mensen die hij kende, zodat ze er zeker niet vereenzaamden.” Familie en vrienden schetsen het levensverhaal van een ondernemer met het hart op de juiste plaats.

 1. Eline en Zara bouwen bel-etage uit jaren ’60 om tot warm familienest: “Werken zijn zowel online als op tv te volgen”
  PREMIUM

  Eline en Zara bouwen bel-etage uit jaren ’60 om tot warm familie­nest: “Werken zijn zowel online als op tv te volgen”

  Liefst 1,2 miljoen interieurfanaten volgden vorig jaar de verbouwingswerken aan het eerste Sundae Huis in Roeselare. Daarbij vormde Eline Rousseau een Art Deco-woning om tot een gezellige gezinswoning. Deze keer gaat Eline een pand in Kortrijk renoveren. “Samen met onze partners toveren we een bel-etage om tot een moderne woning met een vleugje sixties”, zegt Eline, die hier haar plannen uit de doeken doet.
  Kortrijk
 2. Poederbrief in politierechtbank, personeelsleden die verdachte envelop aanraakten in quarantaine: “De grote criminelen zitten in de rechtbanken”

  Poeder­brief in politie­recht­bank, personeels­le­den die verdachte envelop aanraakten in quarantai­ne: “De grote criminelen zitten in de rechtban­ken”

  Opschudding op de griffie van de Kortrijkse politierechtbank. Bij de dagelijkse post stak woensdag een brief die een onbekend poeder bleek te bevatten. Vier personeelsleden die de omslag in handen kregen, moesten een tijdlang in quarantaine. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om de brief op te halen en stalen te nemen. Verder onderzoek moet duidelijk maken of de inhoud giftig is. De eerste resultaten zijn inmiddels binnen.
  Kortrijk