André Vercruysse bij de viering van zijn honderdste verjaardag.
Volledig scherm
PREMIUM
André Vercruysse bij de viering van zijn honderdste verjaardag. © Henk Deleu

LEVENSVERHAAL. André (101), hoogintelligent en helft van een Siamese tweeling, overleden: “Zijn deugnietenlach zullen we missen, zijn verhalen blijven leven”

Kortrijk“Wij dachten dat hij er, net zoals de Queen, altijd zou zijn.” Dat schrijft kleinzoon en VRT-Nieuws journalist Stijn Vercruysse als eerbetoon aan zijn overleden grootvader André Vercruysse (101). André stond vooral bekend als helft van een Siamese tweeling maar maakte eveneens internationaal carrière in de textielindsurtie en schilderde vrijwel tot aan zijn dood kleurrijke landschappen. Op zondag 20 november blies hij zijn laatste adem uit. Een opmerkelijk levensverhaal, ook al omdat hij zijn overleden broertje altijd een beetje met zich meedroeg.

  1. Huurder met eigendom in buitenland vliegt uit sociale woning in Kortrijk, nog vijf dossiers lopend: “Dit is geen heksenjacht”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Huurder met eigendom in buitenland vliegt uit sociale woning in Kortrijk, nog vijf dossiers lopend: “Dit is geen heksen­jacht”

    Ook in Kortrijk riskeren inwoners die een sociale woningen huren, maar een eigendom in het buitenland blijken te bezitten, uit die sociale woning gezet te worden. In één geval is dat ook al effectief gebeurd. “ We hebben een reglement en dat moet gevolgd worden. Als blijkt dat mensen dat reglement niet respecteren, grijpen we in”, belooft Wonen Regio Kortrijk.