De terminaal zieke John Beeckaert. Hij bleef ook op zijn allerlaatste dag breed lachen.
Volledig scherm
PREMIUM
De terminaal zieke John Beeckaert. Hij bleef ook op zijn allerlaatste dag breed lachen. © Henk Deleu

Levensgenieter John (63) kiest voor euthanasie tussen kerst en nieuw: “Ik heb afscheid kunnen nemen van al mijn vrienden. 2020 was één groot feest”

KortrijkZijn flatje is leeggehaald. Om 13 uur plaatst een arts er het verlossende spuitje. John Beeckaert (63) is moegestreden, na zes jaar strijd tegen kanker. De Kortrijkzaan kiest in de meest feestelijke week van het jaar voor euthanasie. “Sommigen zien dat als zelfdoding, maar voor mij is dit eindigen in schoonheid”, vertelt hij breed lachend. “Ik heb Kerstmis kunnen vieren met mijn zoon, die ik 8 jaar heb moeten missen na een echtscheiding.” Een ode aan het leven, gebracht door een levensgenieter. 

 1. Na achtervolging opgepakte inbreker nu ook verdacht van home-invasion op 78-jarige vrouw
  Diksmuide/Avelgem/Deerlijk

  Na achtervol­ging opgepakte inbreker nu ook verdacht van ho­me-invasion op 78-jarige vrouw

  Een dievenbende waarvan de hoofdverdachte in een half jaar 20 feiten in West-Vlaanderen zou hebben gepleegd, met als trieste uitschieter een home-invasion bij een 78-jarige vrouw in Oostkerke bij Diksmuide, is aangehouden door de Veurnse onderzoeksrechter. Het trio werd woensdagavond klemgereden in Deerlijk na een helse achtervolging, nadat ze op heterdaad waren betrapt in Avelgem. “We zijn de politie dankbaar dat de daders opgepakt zijn”, zegt de familie van de overvallen bewoonster uit Oostkerke.
 1. Vanaf maart tot 200 prikjes per uur in vaccinatiecentrum Xpo, nu al 250 vrijwilligers aangemeld: “We hebben er nog véél meer nodig”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Vanaf maart tot 200 prikjes per uur in vaccinatie­cen­trum Xpo, nu al 250 vrijwilli­gers aangemeld: “We hebben er nog véél meer nodig”

  Al ruim 250 vrijwilligers laten weten in het vaccinatiecentrum in Kortrijk Xpo te willen helpen. Er zijn er nog véél meer nodig. Het vaccineren vat er op maandag 1 maart aan. De 65-plussers komen eerst aan de beurt. Er zullen in Xpo tot tweehonderd prikjes per uur gegeven worden. De hele campagne om de brede bevolking te vaccineren, eindigt in Xpo uiterlijk eind oktober.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"