De terminaal zieke John Beeckaert. Hij bleef ook op zijn allerlaatste dag breed lachen.
Volledig scherm
PREMIUM
De terminaal zieke John Beeckaert. Hij bleef ook op zijn allerlaatste dag breed lachen. © Henk Deleu

Levensgenieter John (63) kiest voor euthanasie tussen kerst en nieuw: “Ik heb afscheid kunnen nemen van al mijn vrienden. 2020 was één groot feest”

KortrijkZijn flatje is leeggehaald. Om 13 uur plaatst een arts er het verlossende spuitje. John Beeckaert (63) is moegestreden, na zes jaar strijd tegen kanker. De Kortrijkzaan kiest in de meest feestelijke week van het jaar voor euthanasie. “Sommigen zien dat als zelfdoding, maar voor mij is dit eindigen in schoonheid”, vertelt hij breed lachend. “Ik heb Kerstmis kunnen vieren met mijn zoon, die ik 8 jaar heb moeten missen na een echtscheiding.” Een ode aan het leven, gebracht door een levensgenieter. 

 1. “Dat ze eerst eens onderling overleggen daar bij Unizo”: schepen reageert verbaasd op vraag Unizo om overleg rond knip in Driekerkenstraat
  Bissegem/Marke

  “Dat ze eerst eens onderling overleggen daar bij Unizo”: schepen reageert verbaasd op vraag Unizo om overleg rond knip in Drieker­kenstraat

  Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a), reageert verbolgen op de vraag van Unizo Kortrijk om nog meer te overleggen over het dossier Driekerkenstraat. Het stadsbestuur wil de straat knippen, waardoor autoverkeer vanuit Marke niet meer mogelijk zal zijn naar het centrum van Bissegem. “Unizo Bissegem, dat betrokken was bij het overleg, is voor de knip”, zegt Weydts.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie