De macarena: niemand kan eraan weerstaan.
Volledig scherm
De macarena: niemand kan eraan weerstaan. © Henk Deleu

Leerlingen Sint-Theresia dansen het schooljaar in

Ambiance dinsdag in de vrije creatieve basisschool Sint-Theresia in Rollegem, waar de leerlingen op de eerste schooldag ’s morgens in festivalkledij naar school kwamen en waar leerkrachten ‘Henri Vegas’ en ‘Like Jelle’ in de namiddag de boel danig op stelten zetten, als de ludieke dj’s van dienst.

 1. Nederlanders schenken 7.000 miniatuurezels weg, Kuurne stelt unieke collectie tentoon: “Ezelsfolklore neemt ongeziene proporties aan”
  Kuurne

  Nederlan­ders schenken 7.000 miniatuur­ezels weg, Kuurne stelt unieke collectie tentoon: “Ezelsfol­klo­re neemt ongeziene proporties aan”

  Hans en Hanneke Verheggen uit Nederweert in de Nederlandse provincie Limburg schenken een collectie van 7.000 miniatuurezels aan de uit Kuurne afkomstige Bavikhovenaar Marc Debaveye. Een kleine 1.000 van die kunstwerkjes zijn vanaf zondag 10 oktober te bewonderen in het gemeentehuis van Kuurne. Er worden verder plannen gesmeed om alle ezeltjes vanaf 2022 op locatie te tonen.
 2. Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeisjes bloedneuzen sloeg en in prostitutie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”
  Izegem/Brugge

  Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeis­jes bloedneu­zen sloeg en in prostitu­tie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”

  De 28-jarige loverboy uit Izegem die vier meisjes tussen 14 en 18 jaar in de prostitutie dwong en tot bloedens toe sloeg, moet voor tien jaar achter de tralies. Sammy L. dook ook in bed met een 13-jarig meisje, maar vond dat hij niets verkeerd deed. “Dus mijn ex’en mogen zomaar vanalles verklaren?”, sprak hij na het vonnis de rechter toe.
 1. Stevig fuivend nieuw academiejaar in: “Fear of missing out is groot, veel meer eerstejaars willen bij studentenclubs aansluiten”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Stevig fuivend nieuw academie­jaar in: “Fear of missing out is groot, veel meer eerste­jaars willen bij studenten­clubs aansluiten”

  Kortrijk snelt naar een nieuw record van 16.000 studenten. Ook de zin om te feesten is groter dan ooit, nu steeds meer coronamaatregelen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zo bleek maandagavond in de uitgaansbuurt op Hoog Kortrijk, waar er stevig gedronken, gezongen en gedanst werd. “We hebben onze vrijheid terug en gaan er vol voor”, klinkt het eensgezind bij de studenten.