Algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder op een archiefbeeld in een klas.
Volledig scherm
Algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder op een archiefbeeld in een klas. © Henk Deleu

Leerlingen en personeel Rhizo-scholen moeten weer mondmaskers dragen: “Om lessen maximaal te laten doorgaan en zorg niet onder druk te zetten”

KortrijkDe 4.000 leerlingen en 900 leerkrachten van de secundaire scholengroep Rhizo moeten vanaf dinsdag 26 oktober weer mondmaskers dragen tijdens de lessen. Het is louter een preventieve maatregel.

 1. Kortrijk neemt door fietsers meest gevreesde straat onder handen: Rekkemsestraat wordt veiliger en groener
  PREMIUM
  Marke/Kortrijk/Lauwe

  Kortrijk neemt door fietsers meest gevreesde straat onder handen: Rekkemse­straat wordt veiliger en groener

  De Rekkemsestraat in Marke, ruim twee jaar geleden in ons HLN Fietsdossier West-Vlaanderen door fietsers nog tot de onveiligste straat van Kortrijk aangeduid, krijgt eindelijk een herinrichting. “De straat wordt niet alleen veiliger, maar ook mooier en leefbaarder”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit). De gefaseerde werken starten komende zomer en duren zo’n vier maanden. We gaan dieper op de plannen in.
 2. “Grootste pesters staan die week vooraan te dansen”: ’t Biekorfje doet niet mee aan Week tegen Pesten, school past Buddy Methodiek toe
  PREMIUM
  Aalbeke

  “Grootste pesters staan die week vooraan te dansen”: ’t Biekorfje doet niet mee aan Week tegen Pesten, school past Buddy Methodiek toe

  De Vlaamse week tegen pesten komt er weer aan, van 10 tot 18 februari. Dan dragen schoolkinderen gekleurde polsbandjes en duiken de vier stippen op. “Tijdens de pestweek staan de grootste pesters met vier stippen vooraan te juichen. Slachtoffers vinden dit een verschrikkelijke week”, zegt Shirley Rijken Rapp van het Centraal Meldpunt Pesten. In Kortrijk neemt basisschool ’t Biekorfje uit Aalbeke afstand van de week tegen pesten.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. Man die ‘aangenomen zoon’ bespiedt via spyware op telefoon voor rechter: “Ik heb mijn excuses al aangeboden”
  Deerlijk/Kortrijk/Kuurne/Harelbeke

  Man die ‘aangenomen zoon’ bespiedt via spyware op telefoon voor rechter: “Ik heb mijn excuses al aangeboden”

  Het openbaar ministerie heeft in de correctionele rechtbank van Veurne tot 18 maanden gevangenisstraf gevorderd in een dossier rond spyware. Een 60-jarige man uit Deerlijk gebruikte de software om een jonge kerel te bespieden. Ook de verkopers van de software stonden terecht. “We wisten helemaal niet dat dit strafbaar was.” Het relaas van hoe de mannen te werk gingen.