Boomplantactie Preshoekbos Marke. Ook burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) en schepen Bert Herrewyn (Vooruit) kwamen een handje toesteken.
Volledig scherm
Boomplantactie Preshoekbos Marke. Ook burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) en schepen Bert Herrewyn (Vooruit) kwamen een handje toesteken. © Alexander Haezebrouck

Leerlingen en Kortrijkzanen planten 12 hectare nieuw Preshoekbos in drie dagen tijd

Marke / Aalbeke / LauweIn drie dagen tijd worden maar liefst 16.090 bomen geplant. Vrijdag was het eerst de beurt aan leerlingen om zo’n 6.000 bomen in de grond te steken om het Preshoekbos verder uit te breiden. “Met deze extra 12 hectare wordt het Preshoekbos dit jaar vergroot tot 150 hectare”, zegt schepen van KIimaat Bert Herrewyn (Vooruit).

 1. Kluizenaar André (78) woont al jaren in een vuilhoop, zijn buren zijn wanhopig: “Zo’n lieve mens, straks ligt hij hier dood, het is schrijnend”
  PREMIUM
  Spiere/Moeskroen

  Kluizenaar André (78) woont al jaren in een vuilhoop, zijn buren zijn wanhopig: “Zo’n lieve mens, straks ligt hij hier dood, het is schrijnend”

  Het zicht alleen al is onthutsend, hoe schaapsherder op rust André (78) in een afvalberg woont in Spiere, in een hoekje van West-Vlaanderen bij Henegouwen. Hij verblijft er niet sinds kort, maar al járen. Omdat er sprake is van toenemende overlast, gaan er meer en meer stemmen op om eindelijk in te grijpen. “Het is geen vervelend man, maar zo kan het niet verder”, klinkt het bij buren. “Ik wil niet dat er iemand op straat leeft in onze gemeente, maar een oplossing ligt niet voor de hand”, zegt burgemeester Dirk Walraet (LB). Onze reporter ging zelf ter plaatse kijken.
 1. Howest-opleiding Built Environment is primeur voor België: “Met stadsbouwers meer ruimte aan natuur geven en verharding terugdringen”
  Kortrijk

  Howest-opleiding Built Environ­ment is primeur voor België: “Met stadsbou­wers meer ruimte aan natuur geven en verharding terugdrin­gen”

  De hogeschool West-Vlaanderen biedt vanaf september 2023 Built Environment aan, uniek in België. “De driejarige innovatieve bacheloropleiding speelt in op de behoefte om verantwoord om te gaan met bebouwde ruimte, hoe en waar die ingepland wordt, welke materialen verantwoord zijn en hoe de verhouding tussen natuur en bebouwde ruimte optimaal geschaald wordt”, licht algemeen Howest-directeur Lode De Geyter de keuze voor de nieuwe bachelor toe.