De leerlingen van het zesde van het Sint-Amandscollege Zuid dragen allemaal spontaan een mondmasker om een kwetsbare klasgenoot te beschermen.
Volledig scherm
De leerlingen van het zesde van het Sint-Amandscollege Zuid dragen allemaal spontaan een mondmasker om een kwetsbare klasgenoot te beschermen. © Henk Deleu

Leerlingen dragen spontaan mondmasker om kwetsbare klasgenoot te beschermen: “Die kameraadschap is zo mooi”

KortrijkPrachtig gebaar van de achttien leerlingen van het zesde leerjaar van juf Charlotte Bonte, in het Sint-Amandscollege Zuid. Om een kwetsbare klasgenoot te beschermen, houden ze spontaan hun mondmaskers aan in de klas. “Die kameraadschap is zo mooi”, zegt directeur Jan Luts. Meer nog: ondertussen hebben alle vijfde en zesde leerjaren op school beslist om mee te doen.

  1. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
    PREMIUM
    West-Vlaanderen

    Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

    Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.