Het zwembad op Kortrijk Weide.
Volledig scherm
Het zwembad op Kortrijk Weide. © Henk Deleu

Leerlingen De Kleine Kunstgalerij blijven toch zwemmen in zwembad Weide

De leerlingen van het derde kleuter en het eerste leerjaar van basisschool de Kleine Kunstgalerij in Kortrijk kunnen tóch gaan zwemmen in het LAGO-zwembad Weide in Kortrijk. Het zag er even naar uit dat dat niet zo zou zijn, en dat zorgde voor heel wat bezorgde reacties van ouders op sociale media, maar LAGO heeft voor een oplossing gezorgd.

 1. 1.214 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen: weekrecords volgen elkaar snel op
  Zuid-West-Vlaanderen

  1.214 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen: weekre­cords volgen elkaar snel op

  De weekrecords in Zuid-West-Vlaanderen volgen elkaar in sneltempo op. De nieuwste weekcijfers van woensdag 14 tot en met dinsdag 20 oktober melden 1.214 positieve testen. Dat zijn er 121 meer dan de cijfers van dinsdag 13 tot en met maandag 19 oktober. Eerder maakte voorzitter Philippe De Coene (sp.a) van de welzijnsintercommunale W13 bekend dat het lokale team voor contactopsporing en brononderzoek fors uitgebreid wordt.
 2. Wout Van Aert maakt veldrit comeback op Urban Cross in Kortrijk: “We kunnen het perfect coronaveilig doen”
  Kortrijk

  Wout Van Aert maakt veldrit comeback op Urban Cross in Kortrijk: “We kunnen het perfect coronavei­lig doen”

  Wout Van Aert werkt stilaan naar de veldritwinter toe. De wielerheld kondigt aan er zijn comeback te willen maken op de internationale topveldrit CAPS Urban Cross, op zaterdag 28 november in Kortrijk. “We gaan ervan uit dat de cross zal doorgaan in Kortrijk. Want de organisatie kan perfect coronaveilig”, kruist schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) de vingers.