Een toekomstbeeld van de nieuwbouw van het beluik Amsterdamspoortje, in de Overleiestraat
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van de nieuwbouw van het beluik Amsterdamspoortje, in de Overleiestraat © Maes & Vandelannoote Architecten

Leegstaand beluik Amsterdamspoortje krijgt na tien jaar nieuw leven: “We mikken op jonge starters”

KortrijkHet leegstaande beluik Amsterdamspoortje op Overleie in Kortrijk, de laatste bewoner vertrok er in 2012 omdat de huisjes niet meer conform deze tijd waren, wordt nieuw leven ingeblazen. Er komen twaalf moderne woningen. “Geschikt voor jonge starters”, zegt Filip Baeyens van Monument Real Estate Development. “Het is een charmant en eigentijds project, met respect voor het verleden”, stelt schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester).  

 1. Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubilerende MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Menen

  Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubileren­de MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”

  The MG’s Brothers, vroeger MG Band, bestaat 25 jaar. De populaire coverband viert het zilveren jubileum met de nieuwe single ‘je veux de la bière’. Al hun optredens zijn andermaal geschrapt door de coronacrisis, deze keer al zeker tot eind dit jaar, maar toch gooien boegbeeld Gino Kesteloot (58) uit Heule en Marc Vermeersch (59) uit Menen de handdoek niet in de ring. “Het is en blijft ons leven, we stoppen pas als we neervallen”, lachen ze.
 2. “Geen mondmasker op? Hou je kind dan thuis”: Katholieke Basisscholen Kortrijk volgt (met tegenzin) nieuwe richtlijn
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Geen mondmasker op? Hou je kind dan thuis”: Katholieke Basisscho­len Kortrijk volgt (met tegenzin) nieuwe richtlijn

  De gemoederen lopen hoog op nu er met ingang van deze week een mondmaskerplicht vanaf 6 jaar geldt op school. In Kortrijk toonden drie ouders hun ongenoegen door aan basisschool Sint-Paulus met pamfletten op te dagen. “Een mondmasker dragen is ongezond, zeker voor kleine kinderen”, vinden ze. “We staan er zelf niet voor te springen, maar het moet. Ouders die niet willen dat hun kind een mondmasker draagt op school, moeten hun kind thuishouden”, reageert woordvoerder Rik Bossuyt van scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk.