Jules V. zette vorig jaar hogeschool Vives in rep en roer.
Volledig scherm
PREMIUM
Jules V. zette vorig jaar hogeschool Vives in rep en roer. © Henk Deleu / rv

Leed gewapende tiener aan Vives-hogeschool aan een psychose, veroorzaakt door cannabis? Parket vraagt internering, maar advocaat verzet zich

KortrijkDe 19-jarige jongeman die op 7 oktober vorig jaar de campus van de hogeschool Vives in Kortrijk in rep en roer zette, door gewapend rond te lopen in de buurt van de campus, leed mogelijk aan een psychose. Die werd mede veroorzaakt door zijn wietgebruik. De tiener zou lang niet de eerste zijn die psychoses ontwikkelt door het gebruik van cannabis. “Procentueel lijden wereldwijd meer mensen aan psychoses door cannabis dan andere drugs”, zegt toxicoloog Jan Tytgat.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.