Julie Vermeire en Laurins Dursin, in de internationale rozentuin op 't Hoge in Kortrijk
Volledig scherm
PREMIUM
Julie Vermeire en Laurins Dursin, in de internationale rozentuin op 't Hoge in Kortrijk © RV

Laurins (26) laat vriendin Julie Vermeire (23) kennismaken met Kortrijk: “Eerste date in ’t Wit Kasteel, gekust in rozentuin”

KortrijkLaurins Dursin uit Zwevegem, boegbeeld van dansschool Dursin in Kortrijk, heeft in de nieuwe serie De Redders zijn eerste hoofdrol op televisie beet. Hij leerde tijdens de opnames Julie Vermeire kennen. Cupido schoot raak, de tortelduifjes zijn smoorverliefd. Zo leert Julie ook stilaan Kortrijk kennen. “We zullen later zeker samen een workshop geven in de dansschool”, vertelt Laurins.

 1. Vincent Van Quickenborne eert vader Georges (74) tijdens uitvaart: “Dementie is verschrikkelijk. Toch kunnen we iets doen, voor de twinkel in hun ogen”
  Kortrijk

  Vincent Van Quickenbor­ne eert vader Georges (74) tijdens uitvaart: “Dementie is verschrik­ke­lijk. Toch kunnen we iets doen, voor de twinkel in hun ogen”

  Familie en vrienden hebben zaterdagnamiddag massaal afscheid genomen van Georges Van Quickenborne, vader van federaal minister van Justitie Vincent. Het is geen geheim dat Georges al een hele tijd aan dementie leed. Zoon Vincent verwees er naar, toen hij het woord nam in de volle Sint-Maartenskerk: “Ik ben trots dat Kortrijk, onze stad, zich zo inzet voor mensen met een dementie en dat blijft doen.” De serene dienst werd ook bijgewoond door (top)politici zoals premier Alexander De Croo en Egbert Lachaert, nationaal voorzitter van Open Vld.
 2. Julie Vermeire en Laurins Dursin praten voor het eerst over hun relatie: “Die eerste kus was echt een sprong in het diepe”
  PREMIUM
  Showbizz

  Julie Vermeire en Laurins Dursin praten voor het eerst over hun relatie: “Die eerste kus was echt een sprong in het diepe”

  Ze waren allebei al ’n tijd single en niet op zoek naar een relatie. Maar toen Julie Vermeire (23) en Laurins Dursin (26) elkaar leerden kennen bij ‘De Redders’ - waar ze beiden in meespelen -, kreeg de liefde hen toch te pakken. In hun eerste dubbelgesprek praten de twee honderduit over hoe de vonk oversprong, wie de eerste move maakte en hoe de eerste kennismaking met haar bekende papa verliep. “Die ontmoeting kwam er véél sneller dan verwacht, met dank aan mijn gebroken voet.”
 1. Actie tegen transmigranten veroorzaakt nog hele week files op West-Vlaamse snelwegen
  Rekkem/Adinkerke

  Actie tegen transmi­gran­ten veroor­zaakt nog hele week files op West-Vlaam­se snelwegen

  Al de hele week staan er op de E17 richting Frankrijk in Rekkem (Menen) files. Ook op de E40 in Adinkerke (De Panne) is dat het geval. Oorzaak is een actie van de Franse grenspolitie in de strijd tegen transmigranten. De Belgische federale politie roept automobilisten op om alert te zijn. De voorbije dagen vonden in de staart van de file al enkele ongevallen plaats, tot nu gelukkig zonder veel erg.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).