Een ouder breit nog enkele stukken sjaal aan elkaar.
Volledig scherm
Een ouder breit nog enkele stukken sjaal aan elkaar. © Alexander Haezebrouck

Langste sjaal voor Warmste Week meet 4.655,30 meter

De sjaal die de leerlingen, leerkrachten en sympathisanten van de vrije basisschool Rodenburg hebben gebreid meet maar liefst zo’n 4,655 kilometer. Dat heeft een deurwaarder vastgesteld in de hallen van de Xpo in Kortrijk. De school heeft hiermee het Belgisch record beet. 

0 reacties

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Gastronomisch toprestaurant Table d’Amis maakt comeback: “Ongedwongen en kleinschalig koken, op het ritme van de natuur”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Gastrono­misch toprestau­rant Table d’Amis maakt comeback: “Ongedwon­gen en kleinscha­lig koken, op het ritme van de natuur”

  Verrassend culinair nieuws in Kortrijk. Ruim drie jaar nadat Matthieu Beudaert (44) Table d’Amis sloot en zijn Michelinster inleverde, heropent hij begin oktober de topzaak. “De marges zijn klein, maar ik ken de valkuilen. Of ik weer een Michelinster ambieer? Elke chef die keihard voor kwaliteit, regelmaat en creativiteit gaat, wil er één. Zelfs al zeggen ze van niet”, knipoogt Matthieu Beudaert. Zijn vrouw Sofie Delbeke (46) opent begin oktober Pizzeria Sofia, met échte Napolitaanse pizza’s.