Links de grote roterende moeraseik, rechts de monumentale Adam en Eva, met schommel
Volledig scherm
Links de grote roterende moeraseik, rechts de monumentale Adam en Eva, met schommel © Steven Decroos

Laatste kans om in digitaal referendum verleidelijke schommel of roterende moeraseik te kiezen

KortrijkDe inwoners van Kortrijk konden een hele week via een digitaal referendum kiezen welk kunstwerk van het festival Paradise een permanente plaats krijgt in de stad. Vandaag, zondag 24 oktober, is de laatste kans om te stemmen.

  1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
    Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

    Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

    Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.