Kurt David
Volledig scherm
PREMIUM
Kurt David © Peter Lanssens

Kurt (55) verloor beide benen na werkongeval, gezin houdt crowdfunding om huis te verbouwen: “Papa wil zijn zelfstandigheid terug”

Bissegem/WervikEen jammerlijk arbeidsongeval in Wervik kostte Kurt David uit Bissegem beide benen, eind 2021. In een hoekje zitten huilen doet hij niet. “Ik krijg een tweede kans. Door dat in mijn hoofd te prenten, kan ik verder met mijn leven”, zegt Kurt. Zijn gezin houdt nu een crowdfunding, onder meer om het ouderlijke huis aan zijn beperking aan te passen. “Onze ouders mogen financieel niet ten onder gaan aan iets waar papa niets kan aan doen”, zegt zijn dochter.

 1. Gezocht: kotmadammen. “Indische studenten wijken zelfs naar Brussel uit omdat ze hier geen huisvesting vinden”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Gezocht: kotmadam­men. “Indische studenten wijken zelfs naar Brussel uit omdat ze hier geen huisves­ting vinden”

  Om een acuut kotentekort op te vangen, roept de stad met de nieuwe campagne ‘Student zoekt Kotmadam’ Kortrijkzanen op om kamers te verhuren. Zo zoekt de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) nog een oplossing voor zeker twintig vooral internationale studenten. “Het laatste wat we willen is dat studenten niet studeren bij ons omdat ze geen kot vinden”, zegt Simon Clinckemaillie, diensthoofd studentenhuisvesting voor Howest en UGent campus Kortrijk.
 2. ASSISEN LIVE. “Diefstallen waren aanleiding voor campingmoord”: speurders en onderzoeksrechter staan stil bij tegenstrijdige verklaringen van beschuldigden
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN LIVE. “Diefstal­len waren aanleiding voor camping­moord”: speurders en onderzoeks­rech­ter staan stil bij tegenstrij­di­ge verklarin­gen van beschuldig­den

  In het Brugse assisenhof wordt de zaak van de campingmoord in Middelkerke dinsdag verdergezet. Speurders van de FGP proberen samen met onderzoeksrechter Koen Wittouck de puzzel te leggen van de tegenstrijdige verklaringen die de drie beschuldigden aflegden. Daarna zullen de wetsdokters nog eens terugkomen op de gruwelijke verwondingen van Mihael Parrent. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog hieronder.