Een blik op de herbestemde Sint-Rochuskerk
Volledig scherm
Een blik op de herbestemde Sint-Rochuskerk © Henk Deleu

Kunstzomer lokt 5.200 bezoekers, nu volgt Circuit Artistiek

KortrijkDe veertiende editie van Kunstzomer heeft de voorbije drie maanden 5.206 bezoekers gelokt. Op veertien locaties in Kortrijk en deelgemeenten was werk te zien van 45 kunstenaars. De toegang was gratis. Toerisme Leiestreek, Ont-dekking-s-rijzen en de stad Kortrijk organiseerden.

 1. Lotte (34) sleutelt aan eerste open huis voor mensen met eetstoornis in West-Vlaanderen: “Maandenlange wachtlijsten en opnamestop op veel plaatsen”
  Kortrijk

  Lotte (34) sleutelt aan eerste open huis voor mensen met eetstoor­nis in West-Vlaanderen: “Maanden­lan­ge wachtlijs­ten en opnamestop op veel plaatsen”

  Diëtiste en experte eetstoornissen Lotte De Clercq (34) uit Kortrijk pakt op zaterdag 10 en zondag 11 december met een opendeurdag van ESpoir uit. Het platform ondersteunt mensen met een eetstoornis. De opbrengsten gaan naar het inrichten van een eerste open huis voor patiënten met een eetstoornis in West-Vlaanderen. “Waar ze een luisterend oor vinden”, zegt Lotte De Clercq.
 2. Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimerliefhebbers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”
  Kortrijk

  Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimer­lief­heb­bers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”

  Hal 1 van Kortrijk Xpo wordt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december omgevormd tot een vooroorlogs auto- en motorsalon, voor Prewar Days. De unieke oldtimerbeurs verenigt hobbyisten en experten in de vooroorlogse automobielindustrie. Door het succes van de eerste editie in 2019, is Prewar Days nu meteen dubbel zo groot, met vijftig exposanten uit acht landen.