De foto siert de inkomhal van het administratief stadhuis
Volledig scherm
De foto siert de inkomhal van het administratief stadhuis © stad Kortrijk

Kunstwerk van fotofestival Track & Trace siert inkomhal stadhuis

KortrijkNaar aanleiding van het fotofestival Track & Trace, dat in het voorjaar 58.000 bezoekers naar Kortrijk lokte, werd een Camera Obscura geïnstalleerd waarbij Broeltoren Noord tot een donkere kamer werd omgebouwd. Zo kon de fotograaf een unieke foto maken van de verlaagde Leieboorden. De foto siert sinds kort de inkomhal van het administratief stadhuis.

 1. Howest-opleiding Built Environment is primeur voor België: “Met stadsbouwers meer ruimte aan natuur geven en verharding terugdringen”
  Kortrijk

  Howest-opleiding Built Environ­ment is primeur voor België: “Met stadsbou­wers meer ruimte aan natuur geven en verharding terugdrin­gen”

  De hogeschool West-Vlaanderen biedt vanaf september 2023 Built Environment aan, uniek in België. “De driejarige innovatieve bacheloropleiding speelt in op de behoefte om verantwoord om te gaan met bebouwde ruimte, hoe en waar die ingepland wordt, welke materialen verantwoord zijn en hoe de verhouding tussen natuur en bebouwde ruimte optimaal geschaald wordt”, licht algemeen Howest-directeur Lode De Geyter de keuze voor de nieuwe bachelor toe.
 2. 18 maanden cel voor inbraken in bestelwagens in Zuid-West-Vlaanderen
  Roeselare/Kortrijk/Wervik/Zonnebeke

  18 maanden cel voor inbraken in bestelwa­gens in Zuid-West-Vlaanderen

  Een 29-jarige man uit Frankrijk is maandag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden voor een reeks van 9 inbraken in bestelwagens. Telkens ging hij aan de haal met een grote hoeveelheid aan werkmateriaal bij inbraken in Wervik, Roeselare, Zonnebeke en Kortrijk. Bij een controle van de politie lag zijn koffer vol met gestolen werkmateriaal.