De foto siert de inkomhal van het administratief stadhuis
Volledig scherm
De foto siert de inkomhal van het administratief stadhuis © stad Kortrijk

Kunstwerk van fotofestival Track & Trace siert inkomhal stadhuis

KortrijkNaar aanleiding van het fotofestival Track & Trace, dat in het voorjaar 58.000 bezoekers naar Kortrijk lokte, werd een Camera Obscura geïnstalleerd waarbij Broeltoren Noord tot een donkere kamer werd omgebouwd. Zo kon de fotograaf een unieke foto maken van de verlaagde Leieboorden. De foto siert sinds kort de inkomhal van het administratief stadhuis.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.
 2. “Fout signaal om half miljard voor sociale woningbouw naar hogere inkomens door te sluizen”: Wonen Regio Kortrijk misnoegd over plan minister
  Kortrijk

  “Fout signaal om half miljard voor sociale woningbouw naar hogere inkomens door te sluizen”: Wonen Regio Kortrijk misnoegd over plan minister

  Volgens minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) dreigen honderden miljoenen voor de bouw van sociale woningen verloren te gaan in Vlaanderen. Hij stelt daarom voor om om zo’n half miljard euro naar investeringen in de private woningbouw door te schuiven. “En dat terwijl in onze regio alleen al 3.266 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning staan”, reageert Ilse Piers, algemeen directeur van sociale huisvestingsmaatschappij Wonen Regio Kortrijk.
 3. Vijf jaar nadat overvallers werknemer van slagerij neerkogelden, pleiten beklaagden onschuldig: “Moet ik vrezen dat de echte dader nog altijd vrij rondloopt?”
  PREMIUM
  Kortrijk/Zwevegem

  Vijf jaar nadat overval­lers werknemer van slagerij neerkogel­den, pleiten beklaagden onschuldig: “Moet ik vrezen dat de echte dader nog altijd vrij rondloopt?”

  Nadat in 2017 een werknemer van slagerij De Vleeshalle in Kortrijk bij een gewapende overval vijf kogels in het lijf heeft gekregen, riskeren twee voormalige (drugs)vrienden uit Zwevegem vijf jaar cel. Een ex en een kennis praatten hen aan de galg, maar zelf houden ze hun onschuld staande. “Ik overleefde het dankzij Pawel", is zijn bazin Carine hem eeuwig dankbaar.