Advocaat Jan Leysen, als veilingmeester op de kunstveiling in Viva Sara Kaffée op 16 september.
Volledig scherm
Advocaat Jan Leysen, als veilingmeester op de kunstveiling in Viva Sara Kaffée op 16 september. © RV

Kunstveiling Viva Sara brengt bijna 65.000 euro voor kansarme jongeren in Kortrijk op

KortrijkHonderd ondernemers zakten een week geleden naar Viva Sara Kaffée op de Grote Markt af, waar 35 kunstige grammofoonplaten van toppers zoals Arne Quinze en Edouard Vermeulen geveild werden. De veiling brengt net geen 65.000 euro voor vzw De Kier op. Het geld zal gebruikt worden om kansarme jongeren in Kortrijk te laten genieten van cultuur en sport. 

 1. Eerste detentiehuis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden”
  Kortrijk

  Eerste detentie­huis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortge­straf­te gedetineer­den”

  Er komen tegen 2024 vijftien detentiehuizen in ons land. De federale regering maakt daar 92 miljoen euro voor vrij. Het eerste komt in het vroegere rusthuis Lichtendal aan de Sint-Denijseweg op Hoog Kortrijk, en opent uiterlijk tegen februari 2022. Dat bevestigt federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “We houden op 28 oktober een buurtoverleg, om het concept toe te lichten. Ik wil in Kortrijk tonen dat een detentiehuis werkt. Het is goed dat Kortrijk het voortouw neemt in de strijd tegen straffeloosheid.”
 1. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen schieten verder de hoogte in: “Enorme toename bij kinderen”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen schieten verder de hoogte in: “Enorme toename bij kinderen”

  De coronacijfers blijven ook in Zuid-West-Vlaanderen fors stijgen. Er waren tijdens de week van vrijdag 8 tot en met donderdag 14 oktober 501 positieve gevallen. Dat zijn er in amper twee dagen tijd 106 (+26,8 procent) meer. De tendens is duidelijk. “We zien een enorme toename bij kinderen”, verduidelijkt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van welzijnsintercommunale W13.