Er was op dinsdag 27 september een feestelijke start van het nieuwe academiejaar, met in de namiddag een stoet der togati van het stadhuis naar de stadsschouwburg. We herkennen links in het rood KU Leuven-rector Luc Sels, centraal burgemeester Ruth Vandenberghe en rechts Kulak-rector Piet Desmet. De pret zit er goed in
Volledig scherm
PREMIUM
Er was op dinsdag 27 september een feestelijke start van het nieuwe academiejaar, met in de namiddag een stoet der togati van het stadhuis naar de stadsschouwburg. We herkennen links in het rood KU Leuven-rector Luc Sels, centraal burgemeester Ruth Vandenberghe en rechts Kulak-rector Piet Desmet. De pret zit er goed in © Henk Deleu

Kulak haalt vlot kaap van 1.500 studenten en bundelt krachten met Université de Lille: “Doemdenken helpt niemand vooruit”

Kortrijk/RijselHet gaat hard met de inschrijvingen aan Kulak, waar vlot de kaap van 1.500 studenten gehaald zal worden. Opmerkelijk nu een nieuw academiejaar start: de aanleg van het nieuw stadsgroen Vlasakker naast de campus van de unief op Hoog Kortrijk, een doorgedreven samenwerking met de Université de Lille en enkele trajecten voor studenten in overleg met het nieuwe detentiehuis.

  1. Kortrijk krijgt hoogste kerstboom van België voor het eerst op Grote Markt, én kerstdoolhof op Schouwburgplein
    PREMIUM
    Kortrijk

    Kortrijk krijgt hoogste kerstboom van België voor het eerst op Grote Markt, én kerstdool­hof op Schouwburg­plein

    Brussel kan niet lang meer pronken met de hoogste kerstboom van België. Achttien meter hoog is de 40 jaar oude Normann daar op de Grote Markt, maar die in Kortrijk wordt hoger, veel hoger zelfs. “Hoe hoog precies verklappen we nog niet, er komt een wedstrijd om inwoners de kans te geven om tot op de millimeter de hoogte te raden”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester). ‘Winter in Kortrijk’ brengt vanaf donderdag 8 december een pak activiteiten.