Evelien Bosman (19) start volgend academiejaar aan een bachelor in de Onderwijskunde. Ze kreeg alvast wat spullen met Kulak-merchandising.
Volledig scherm
PREMIUM
Evelien Bosman (19) start volgend academiejaar aan een bachelor in de Onderwijskunde. Ze kreeg alvast wat spullen met Kulak-merchandising. © Henk Deleu

KU Leuven campus Kulak start met fysieke inschrijvingen: “Geen nieuwe opleidingen, maar bestaande opleidingen worden afgestemd op noden maatschappij”

kortrijkEvelien Bosman uit Erpe-Mere is de eerste student die zich fysiek heeft ingeschreven bij KU Leuven campus Kulak. Met de start van die fysieke inschrijvingen wordt de laatste rechte lijn ingezet naar het nieuwe academiejaar. “Dit jaar zijn er geen nieuwe opleidingen, maar de bestaande opleidingen worden wel aangepast aan de noden in het bedrijfsleven en de maatschappij”, zegt vicerector Piet Desmet.

 1. Dankbare justitieminister Van Quickenborne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiëntie van onze veiligheidsdiensten is dat niet gelukt”
  Play
  Kortrijk
  23

  Dankbare justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiën­tie van onze veilig­heids­dien­sten is dat niet gelukt”

  Met een videoboodschap, opgenomen in zijn geheime schuilplaats, was Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdagavond toch even ‘aanwezig’ tijdens het Feest van Team Burgemeester, in Kortrijk. Hij vertelde er over bijzonder moeilijke 48 uren maar bracht ook hulde aan de veiligheidsdiensten, die zijn ontvoering verijdelden.
 1. “Kleine minderheid nog niet overtuigd van fietszones, fietspad in Gentsesteenweg in slechte staat, onderzoek nieuwe fietsbrug over E17”: Fietsersbond houdt enquête
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Kleine minderheid nog niet overtuigd van fietszones, fietspad in Gentse­steen­weg in slechte staat, onderzoek nieuwe fietsbrug over E17”: Fietsers­bond houdt enquête

  De Fietsersbond hield in het kader van de Week van de Mobiliteit drie weken een online enquête. Eerste conclusie: fietsers zijn best tevreden over het fietsbeleid in Kortrijk. Tweede conclusie: een meerderheid van de fietsers heeft geen veiligheidsgevoel op de historische toegangswegen naar Kortrijk. En ook opmerkelijk: een kleine minderheid is nog niet overtuigd van de voordelen van fietszones en -straten, zoals die nu bestaan in hartje Kortrijk en enkele deelgemeenten. Er namen 231 fietsers deel aan de online bevraging van de Fietsersbond.
 2. Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynaere: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynae­re: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”

  Vooral het steeds zwaarder doorwegende nachtwerk gaf de doorslag voor Bart Decruynaere (56) en Eveline Decreus (56) om een punt te zetten achter bakkerij Decruynaere. “Ik had het maandag zeer moeilijk emotioneel, maar sinds dinsdag is het vooral genieten van de laatste momenten met de klanten”, zegt Eveline. Iedere klant krijgt op de laatste dag een mellow cake als attentie mee.