Er liggen sinds woensdag 13 januari twee onderlagen asfalt. Maar voor een derde en finale bovenlaag is het weer momenteel te slecht. Dus kan de verbinding Magdalenastraat-Consciencestraat nog niet open op het kruispunt Appel
Volledig scherm
Er liggen sinds woensdag 13 januari twee onderlagen asfalt. Maar voor een derde en finale bovenlaag is het weer momenteel te slecht. Dus kan de verbinding Magdalenastraat-Consciencestraat nog niet open op het kruispunt Appel © stad Kortrijk

Kruispunt Appel nog niet open, weer te slecht voor derde laag asfalt

KortrijkDe op vrijdag 18 december geplande heropening van de verbinding tussen de Magdalenastraat en Consciencestraat op het kruispunt Appel komt bijna een maand later een stapje dichter. De aannemer legde op woensdag 13 januari twee onderlagen asfalt aan. Maar we zijn er nog niet. Het is nu wachten tot het weer beter is, om een derde en finale bovenlaag te kunnen aanleggen.

 1. 2,5 maanden rijverbod voor jonge automobilist na achtervolging: “Een kamikazevlucht, pure horror”
  PREMIUM
  Kortrijk

  2,5 maanden rijverbod voor jonge automobi­list na achtervol­ging: “Een kamikaze­vlucht, pure horror”

  140 kilometer per uur in de bebouwde kom, ruim 200 kilometer per uur op de E17, inhalen via de pechstrook, een fietser die uit schrik de struiken inreed: wat een 23-jarige jongeman uit Kortrijk op 29 november 2019 tijdens een achtervolging door de politie uitspookte was niet fraai. Het leverde hem dinsdag voor de politierechter een rijverbod van 2,5 maanden en een boete van 1.200 euro op.
 2. Nog op zoek naar een kampje voor uw kroost tijdens de krokusvakantie in Kortrijk? Ontdek hier waar nog plaats is
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nog op zoek naar een kampje voor uw kroost tijdens de krokusva­kan­tie in Kortrijk? Ontdek hier waar nog plaats is

  Nog op zoek naar vertier voor uw kroost om de verveling tijdens de krokusvakantie tegen te gaan? Wacht toch maar best niet te lang meer. Zo zijn in Kortrijk al de helft van 47 meerdaagse kampen volzet, met een mix van sport, spel en cultuur. Nu al goed voor 600 deelnemers, precies een maand voor de start van de krokusvakantie. Binnenkort starten ook de inschrijvingen voor Spinragateliers. Tijdens een eventuele ‘afkoelingsweek’ na de krokusvakantie voorziet de stad trouwens geen extra activiteitenaanbod. Er zal die week wel noodopvang georganiseerd worden, indien nodig.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten