illustratiebeeld
Volledig scherm
illustratiebeeld © stad Kortrijk

Kortrijkzanen: stuur kaartje naar studenten om hen te steunen tijdens examens

KortrijkStad en studentenorganisatie Ichtus Vlaanderen roepen Kortrijkzanen op om een kaartje te sturen naar de drieduizend Kortrijkse kotstudenten. Om hen in dit atypische academiejaar aan te moedigen tijdens de examenperiode. “Nog even doorzetten. Om daarna van een zomer te genieten waarin we het oude leven stilaan hervatten”, zegt schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA).

 1. Riziv betaalt dure behandeling prostaatkanker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro
  Kortrijk

  Riziv betaalt dure behande­ling prostaat­kan­ker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro

  AZ Groeninge is als eerste ziekenhuis in Vlaanderen erkend voor terugbetaling van de LUTETIUM-177 PSMA-behandeling bij prostaatkanker. Het inspuiten van het radio-isotoop remt de groei van tumoren af en/of stabiliseert ze. Wat voor een betere levenskwaliteit zorgt en het leven van de patiënt helpt te verlengen. De dure behandeling wordt sinds deze maand door het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) in twee erkende ziekenhuizen terugbetaald: AZ Groeninge in Kortrijk en het Institut Bordet in Brussel. De prijs per injectie is 7.000 euro. Door de terugbetaling kan elke man, die daarvoor in aanmerking komt, nu van deze therapie genieten.
 2. Volksrestaurant VORK heropent: “We gaan in 2021 richting 20.000 maaltijden, er is een groeiende vraag bij mensen in armoede”
  Kortrijk

  Volksres­tau­rant VORK heropent: “We gaan in 2021 richting 20.000 maaltijden, er is een groeiende vraag bij mensen in armoede”

  Volksrestaurant VORK in de Doorniksestraat heropent op woensdag 9 juni, na bijna acht maanden sluiting. De meeneemmaaltijden blijven behouden omdat er een groeiende vraag is bij mensen in armoede. Ook de opleidingen ‘zaal’ en ‘keuken’ starten weer op in VORK om te beantwoorden aan een grote vraag naar geschoold personeel in de horecasector in Kortrijk en de ruimere regio.