Het geluk van de Kortrijkzanen piekte tijdens De Warmste Week, eind 2019 op Kortrijk Weide.
Volledig scherm
Het geluk van de Kortrijkzanen piekte tijdens De Warmste Week, eind 2019 op Kortrijk Weide. © Henk Deleu

Kortrijkzanen nóg fierder op hun stad, 85 procent voelt zich gelukkig

Kortrijk75 procent van de Kortrijkzanen is fier op zijn stad. Een record en een stijging van 3 procent, met 2018 vergeleken. 85 procent voelt zich gelukkig. Bij de centrumsteden doet enkel Brugge beter. Dat blijkt uit de stadsmonitor 2021: een driejaarlijkse bevraging van de dertien centrumsteden in opdracht van de Vlaamse overheid.

 1. 3 op de 4 inwoners zijn tevreden over hun gemeente, zwerfvuil en verkeer grootste ergernissen: bekijk hier meer dan 300 cijfers over jouw gemeente

  3 op de 4 inwoners zijn tevreden over hun gemeente, zwerfvuil en verkeer grootste ergernis­sen: bekijk hier meer dan 300 cijfers over jouw gemeente

  Drie op de vier inwoners zijn tevreden over hun gemeente of stad. Dat blijkt uit de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse overheid. Uit die monitor blijkt ook dat zwerfvuil en verkeer bovenaan de ergernissenlijst van de Vlaming blijft staan, dat één op de vijf inwoners een negatieve houding heeft tegenover mensen met een andere herkomst en dat de Vlaming meer heeft gesport in 2020.
 2. Al lang geplaatste trajectcontroles op snelweg E17 tussen Waregem en Kortrijk en in Marke pas eind 2021 operationeel, door nijpend personeelstekort
  Kortrijk/Waregem/Marke

  Al lang geplaatste trajectcon­tro­les op snelweg E17 tussen Waregem en Kortrijk en in Marke pas eind 2021 operatio­neel, door nijpend personeels­te­kort

  Op de E17 tussen Waregem en Kortrijk is al enige tijd een trajectcontrole geïnstalleerd. Alleen is die nog niet operationeel. Hetzelfde geldt voor de Rekkemsestraat in Marke. Ook daar staan de camera’s klaar, en is de software operationeel. Waar wachten we dan op? Deze vraag stelde parlementslid Vermeersch (Vlaams Belang) aan federaal minister Verlinden (CD&V). Die liet weten dat vooral een personeelstekort roet in het eten gooit. De trajectcontrole op de E17 zal pas in het najaar operationeel zijn.
 1. 8.000 avonturiers krijgen satelliettrackers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”
  Kortrijk

  8.000 avontu­riers krijgen satelliet­trac­kers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”

  Reisonderneming Travelbase rust tot midden september ruim 8.000 reizigers met een waterbestendige satelliettracker van het Kortrijks technologiebedrijf GeoDynamics uit. De trackers maken het reizen ‘in eigen bubbel’ in afgelegen natuurgebieden in Ijsland, Noorwegen, Zweden en de Balkan veiliger. Waar Travelbase trektochten en reizen met kano of kajak houdt. Travelbase weet dankzij de trackers waar elke reiziger zich precies bevindt. Wie in nood is, kan op de SOS-knop van de tracker drukken, wat, indien nodig, meteen lokale hulpdiensten alarmeert.