Studenten trekken massaal naar grotere studentensteden, zoals hier in Leuven. Ze zijn de geborgenheid van kleinere steden zoals Kortrijk beu na al die coronamaanden en willen uitbreken.
Volledig scherm
Studenten trekken massaal naar grotere studentensteden, zoals hier in Leuven. Ze zijn de geborgenheid van kleinere steden zoals Kortrijk beu na al die coronamaanden en willen uitbreken. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Kortrijkse universiteit Kulak zit in coronadip(je): “Studenten trekken massaal naar Leuven en Gent”

KortrijkUniversiteit Kulak kon zich de voorbije coronaperiode niet voluit in de markt zetten in Kortrijk. “Een kleine campus zoals Kulak heeft nood aan campusbezoeken. Die verliepen niet normaal in coronatijden. We hebben verder het vermoeden dat studenten meer dan ooit willen uitbreken en daarom naar Leuven en Gent trekken”, zeggen rectoren Luc Sels en Piet Desmet.

 1. Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervolging
  Kortrijk

  Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervol­ging

  Twee mannen zijn veroordeeld tot vier en zeven maanden effectieve celstraf voor witwaspraktijken. De politie kreeg beide mannen in het vizier toen ze hen aan een hoge snelheid voorbijreden op de E17 in Kortrijk. De politie zette de achtervolging in, waarna de inzittenden op de vlucht sloegen. Toen ze hen toch aan de kant konden zetten, steeg een sterke cannabisgeur op uit hun auto. Na een controle van hun auto bleek maar er liefst 18.805 euro cash te zijn verstopt. “Eén van hen werd al een aantal keer aangetroffen met grote sommen geld. Er zijn duidelijke aanwijzingen van witwaspraktijken”, zei het openbaar Ministerie tijdens het proces. Beiden daagden niet op in de rechtbank en de rechter volgde het standpunt van het Openbaar Ministerie. Naast de celstraffen hebben beiden ook een geldboete van 1.600 euro opgelopen en heeft de rechter in totaal zo’n 2.000 euro vermogensvoordeel voor beiden verbeurd verklaard.
 2. Digitaal referendum rond kunst flopt en is ongeldig: niet eens 2.000 stemmen gehaald
  Kortrijk

  Digitaal referendum rond kunst flopt en is ongeldig: niet eens 2.000 stemmen gehaald

  Een digitaal referendum rond de aankoop en het permanent plaats geven van een kunstwerk van het stadsfestival Paradise is op een flop uitgedraaid. Er kwamen zo’n 1.600 stemmen (Kortrijkzanen vanaf 16 jaar mochten stemmen) binnen. De kaap van 2.000 stemmen halen, reglementair nodig om van een geldig referendum te spreken, is niet gehaald. “Participatie en inspraak organiseren is experimenteren”, reageert burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).
 1. Sofie (46) opent Pizzeria Sofia, met échte Napolitaanse pizza’s: “Tijdens lockdown in Napels lessen gevolgd”
  Kortrijk

  Sofie (46) opent Pizzeria Sofia, met échte Napolitaan­se pizza’s: “Tijdens lockdown in Napels lessen gevolgd”

  Sofie Delbeke (46) opent op donderdag 21 oktober Pizzeria Sofia, met echte Napolitaanse pizza’s, op het Sint-Maartenskerkhofplein 8. Napolitanen kwamen speciaal naar Kortrijk, om er steen per steen een Napolitaanse oven te bouwen. Meer nog: Sofie zet ook twee ervaren Italiaanse pizzakoks in. “We brengen een stukje Napels naar Kortrijk, op het mooiste pleintje van de stad.” Opmerkelijk: klanten van de pizzeria kunnen met het project ‘Hart van Kortrijk’ minderbedeelden steunen.
 2. Politie wil ongrijpbare internetcriminelen stapje voor blijven met preventieve website: “Beter voorkomen dan genezen”
  Kortrijk/Roeselare/Koksijde/Diksmuide

  Politie wil ongrijpba­re internet­cri­mi­ne­len stapje voor blijven met preventie­ve website: “Beter voorkomen dan genezen”

  Vier politiezones uit onze provincie die al een tijd samenwerken, bundelen nu ook de krachten tegen cybercriminelen. Een website die netjes alle vormen van oplichterij via het internet oplijst maar ook tips geeft om niet in de val te lopen, moet een waardevolle troef worden. Tegelijk trekt de politie ook naar de burger, scholen en verenigingen, om te sensibiliseren. “En onze teams die cybercriminelen proberen te ontmaskeren, worden uitgebreid.”