Studenten trekken massaal naar grotere studentensteden, zoals hier in Leuven. Ze zijn de geborgenheid van kleinere steden zoals Kortrijk beu na al die coronamaanden en willen uitbreken.
Volledig scherm
Studenten trekken massaal naar grotere studentensteden, zoals hier in Leuven. Ze zijn de geborgenheid van kleinere steden zoals Kortrijk beu na al die coronamaanden en willen uitbreken. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Kortrijkse universiteit Kulak zit in coronadip(je): “Studenten trekken massaal naar Leuven en Gent”

KortrijkUniversiteit Kulak kon zich de voorbije coronaperiode niet voluit in de markt zetten in Kortrijk. “Een kleine campus zoals Kulak heeft nood aan campusbezoeken. Die verliepen niet normaal in coronatijden. We hebben verder het vermoeden dat studenten meer dan ooit willen uitbreken en daarom naar Leuven en Gent trekken”, zeggen rectoren Luc Sels en Piet Desmet.

  1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
    TV

    STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

    Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!