archiefbeeld van algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder, in een klas
Volledig scherm
archiefbeeld van algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder, in een klas © Henk Deleu

Kortrijkse scholengroep volgt bewust quarantaineregels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettingen”

Kortrijk“We starten geen ‘antibeweging’, we blijven het virus ernstig nemen en we blijven streven naar een veilige omgeving voor leerlingen en personeel, maar niet meer met deze maatregelen”, staat in een open brief van alle directies van de Kortrijkse secundaire scholengroep Rhizo, gericht aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Door het hoge aantal besmettingen met de omikronvariant vinden zij het onhoudbaar om de huidige quarantaineregels nog te volgen. Ook het Guldensporencollege in Kortrijk vraagt naar duidelijke regels. 

 1. Joven (43) en Joy (39) redden populaire Cubaanse bar: “40 soorten rum, salsaparty’s, loempia’s… alles komt terug”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Joven (43) en Joy (39) redden populaire Cubaanse bar: “40 soorten rum, salsaparty’s, loempia’s… alles komt terug”

  Le nouveau La Bodeguita del Medio est arrivé, na het faillissement anderhalve maand geleden. Of toch niet helemaal. Het zijn de eigenaars die de zaak van 2010 tot 2020 al uitbaatten, die met hun ervaring het roer weer in handen nemen. “We brengen de sfeer van een échte Cubaanse bar terug, het voelt voor ons als thuiskomen”, vertellen Joven Deremaux en Anne-Marie ‘Joy’ Sanchez.
 2. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.