Wie volgt wijlen Peter Caesens op?
Volledig scherm
Wie volgt wijlen Peter Caesens op? © beeldbank stad Kortrijk

Kortrijk zoekt na jaar onderbreking weer nieuwe belleman of -vrouw, nu coronacrisis op laatste beentjes loopt

KortrijkDe zoektocht naar een nieuwe belleman of -vrouw wordt hernomen. Het lag een jaar stil, door de coronamaatregelen. De eerste belleman van Groot-Kortrijk, Peter Caesens (57), kwam begin maart 2020 om het leven tijdens een nachtelijke brand in zijn huis. “Een stad zonder belleman heeft geen ziel. Dat was de leuze van Peter en ik treed hem daar zeker in bij”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). Wie niet weg te slaan is van evenementen in Kortrijk en deelgemeenten en als ambassadeur wil optreden, mag zich zeker inschrijven.

 1. Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroomde gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputaties”
  Kortrijk

  Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroom­de gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputa­ties”

  Het menselijk leed is erg groot in de door de overstromingen getroffen gebieden in de Ardennen. Maar ook dieren zien af. Asielen worden overrompeld door gewonde dieren, die verzorging nodig hebben. “Ik wil met mijn inzameling de medische en voedingskosten van verschillende asielen helpen dekken”, zegt de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré. De teller staat al op zo’n 4.500 euro.
 2. Coronaregels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”
  PREMIUM
  Harelbeke/Kortrijk

  Coronare­gels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”

  Pourquoi Pas, een nieuwe parenclub in Harelbeke, ontvangt nog geen swingers. De opening is voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Boven mag je doen wat je wil, zodra je op een matras ligt. Maar beneden in de bar worden we aan banden gelegd. Het is absurd. We koesterden hoop dat de coronamaatregelen snel zouden versoepelen, maar dat is helaas niet het geval”, zeggen de uit Kortrijk afkomstige uitbaters Benny Vandenbroucke (53) en Soraya Vandamme (41).