De Warmste Boot: met (vnlr.) mede-eigenaar Vahan Hovhannisyan, burgemeesters Vincent Van Quickenborne en Jan Seynhaeve en schipper Louison Catoir.
Volledig scherm
De Warmste Boot: met (vnlr.) mede-eigenaar Vahan Hovhannisyan, burgemeesters Vincent Van Quickenborne en Jan Seynhaeve en schipper Louison Catoir. © Henk Deleu

Kortrijk zet boot met bar en optredens in om verkeersinfarct te vermijden tijdens Warmste Week

De Warmste Week van Studio Brussel palmt van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december het Nelson Mandelaplein in. Er worden minstens 100.000 bezoekers verwacht. In een poging een verkeersinfarct te vermijden, komen er ook alternatieve én originele vervoermiddelen. Of wat denkt u van een boot op de Leie en een toeristentreintje en fietstaxi’s in het stadscentrum?

1 reactie

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Kortrijk, de stad die het gewone verkeer pest en beboet op alle mogelijke manieren en nu een verkeersinfarct zal veroorzaken. Mij ontgaat echt wel de logica hiervan.
 1. Vanaf maart tot 200 prikjes per uur in vaccinatiecentrum Xpo, nu al 250 vrijwilligers aangemeld: “We hebben er nog véél meer nodig”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Vanaf maart tot 200 prikjes per uur in vaccinatie­cen­trum Xpo, nu al 250 vrijwilli­gers aangemeld: “We hebben er nog véél meer nodig”

  Al ruim 250 vrijwilligers laten weten in het vaccinatiecentrum in Kortrijk Xpo te willen helpen. Er zijn er nog véél meer nodig. Het vaccineren vat er op maandag 1 maart aan. De 65-plussers komen eerst aan de beurt. Er zullen in Xpo tot tweehonderd prikjes per uur gegeven worden. De hele campagne om de brede bevolking te vaccineren, eindigt in Xpo uiterlijk eind oktober.
 2. ’t Pleintje in Kooigem krijgt speelboom
  Kooigem

  ’t Pleintje in Kooigem krijgt speelboom

  Klein maar fijn, dat is de nieuwe speelboom op ’t Pleintje in Kooigem, de kleinste deelgemeente van Kortrijk. “Er sneuvelde in 2019 een boom langs ’t Pleintje in Kooigem”, meldt schepen van Natuur Bert Herrewyn (sp.a) op Facebook. “Inwoners vroegen om die te vervangen door een nieuw exemplaar. Wat brainstormen via mail brachten mij en Kooigem op het idee van een speelboom voor de jeugd van Kooigem, aan ’t Pleintje. De boom heeft een specifieke takkenstructuur die perfect geschikt is om in te spelen. Hij is nu geplant, zodat hij verder kan groeien. Of hoe ‘Kortrijk Kinderrijk’ zo de ‘Kortrijkse Green Deal’ ontmoet.”
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"