Xpo-directeur Lander Mestdagh in een hal van Xpo, waar er plaats zat is. Archiefbeeld van afgelopen zomer
Volledig scherm
PREMIUM
Xpo-directeur Lander Mestdagh in een hal van Xpo, waar er plaats zat is. Archiefbeeld van afgelopen zomer © RV

Kortrijk Xpo wordt centraal vaccinatiecentrum voor tot 60.000 streekgenoten: “De klok rond prikjes geven”

Kortrijk/Harelbeke/KuurneKortrijk Xpo wordt een centraal vaccinatiecentrum voor inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne. “We staan er voor open. Wat ons betreft kunnen er hier de klok rond prikjes gegeven worden”, zegt Xpo-directeur services Lander Mestdagh. Het vaccineren van de brede bevolking start in principe in april of mei. “We maken ons klaar en reserveren alvast een zaal in Xpo, vlot te bereiken en vlak bij het ziekenhuis AZ Groeninge”, tweet Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). In Waregem en omgeving komt Expo in beeld. Er gaan verder stemmen op om het netwerk van 330 huisartsen in te schakelen in Zuid-West-Vlaanderen. 

 1. Kaassommelier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”
  PREMIUM
  Brugge

  Kaassomme­lier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”

  De wijnsommelier kennen we allemaal. Je hebt er intussen die alles weten over water, terwijl ook de kennis voor thee een aparte ‘kenner’ verdient. Maar in Brugge heb je nu ook een kaassommelier. Nick Spanhove (35) slaagde er in deze tijden van digitaal winkelen in om van zijn passie zijn beroep te maken. “De kaasfanaat verdient persoonlijke aandacht. Iedere klant ontvangt van mij een persoonlijk spraakbericht via WhatsApp”, verklapt hij. Een reportage vanuit dé kaasprovincie in Vlaanderen.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"