Een archiefbeeld van de Boekenbeurs in Antwerpen.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de Boekenbeurs in Antwerpen. © Photo News

Kortrijk (Xpo) ontvangt Feest van het Boek, nieuwe boekenbeurs kan stad enorme boost geven

KortrijkFeest van het Boek strijkt de komende jaren neer in Kortrijk (Xpo). Er is dit najaar al een voorsmaakje. De initiatiefnemers beloven een stijlbreuk met de teloorgegane Boekenbeurs in Antwerpen, die twee jaar geleden nog 124.000 bezoekers lokte. Wat een mooie kans voor Kortrijk.

  1. HELPENDE HANDEN. Ruiseledenaar Peter bakt gratis frietjes voor duizend slachtoffers van wateroverlast: “Velen konden voor het eerst in een week eens iets warms eten”
    Ruiselede / Tielt / Heule

    HELPENDE HANDEN. Ruiselede­naar Peter bakt gratis frietjes voor duizend slachtof­fers van waterover­last: “Velen konden voor het eerst in een week eens iets warms eten”

    Peter Mauws (43) van frituur Tivoli in Ruiselede heeft zijn hart laten spreken en deelde donderdagavond met twee vrienden gratis frietjes en frikandellen uit aan de inwoners van Pepinster en Verviers. Bijna tien dagen na de zware overlast ziet het gebied er nog steeds uit als een oorlogszone. “Veel inwoners hebben in een week tijd nauwelijks de kans gehad om iets warms te eten. Hun dankbaarheid was enorm. Dit vergeet ik nooit”, zegt Peter.