Mathieu Vynckier van café Stradivarius en Brian Taveirne van Bar Luxe, bij een plexischerm.
Volledig scherm
Mathieu Vynckier van café Stradivarius en Brian Taveirne van Bar Luxe, bij een plexischerm. © Henk Deleu

Kortrijk volgt Van Quickenborne niet in ‘verbod’ op plexischermen: “Wij controleren op afstand, niet op plexi”

KortrijkHoewel het federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) was die aankondigde dat plexischermen tussen tafels op terrassen verboden zijn, volgt zijn stad die beslissing niet. Net zoals onder meer Gent en Leuven, laat Kortrijk weten het verbod niet te handhaven. “Wij controleren op afstand, niét op plexi”, zei schepen van Economie Vandendriessche (Team Burgemeester) tijdens de voorstelling van een voetgangerszone in de uitgaansbuurt. Burgemeester Ruth Vandenberghe zit op dezelfde lijn: “Er zijn andere prioriteiten.”

 1. Winkelcentrum K zet vol op horecabeleving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique
  Kortrijk

  Winkelcen­trum K zet vol op horecabele­ving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique

  De horeca mag vanaf woensdag 9 juni ook binnen weer open. In het winkelcentrum K geven ze er meteen een lap op. Zo is restaurant Foodies op de bovenverdieping helemaal opgeknapt. Naast Foodies opent met Enrique eerstdaags een nieuwe broodjes-, snack- en pizzazaak. Ook nieuw boven: de mancave Time-Out. En er verandert nog meer. Zo opent begin augustus aan de kant van de Veemarkt een zaak van restaurantketen Fitchen, gespecialiseerd in gezonde fastfood.
 2. Natalia, Regi, Fiesta Perez, Gene Thomas, Willy Sommers,… Depart XXL ontvangt topartiesten
  Kortrijk

  Natalia, Regi, Fiesta Perez, Gene Thomas, Willy Sommers,… Depart XXL ontvangt toparties­ten

  Het coronaveilig evenementenplein Depart XXL op het Nelson Mandelaplein op Weide vormt deze zomer het decor voor Kortrijk Popt. Vlaamse topartiesten geven vijf avonden het beste van zichzelf, in een organisatie van DR Events. “We mogen per optreden zittend tot 890 aanwezigen toelaten, tot er verdere richtlijnen komen. Want zodra het ook staand mag, kan de capaciteit verder uitgebreid worden”, zegt schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA).