Illustratiebeeld. Het (historisch) stadhuis van Kortrijk
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Het (historisch) stadhuis van Kortrijk © Henk Deleu

“Kortrijk voert neutraal aanwervingsbeleid, positieve discriminatie niet aan de orde”

KortrijkAls twee kandidaten evenwaardig zijn voor een job bij de stad Gent, krijgt hij of zij met buitenlandse roots voorrang. Op die manier hoopt Gent het personeelsbestand tot 30 procent diverser te maken. Zo werd het in november 2020 verkondigd in de Arteveldestad. Kortrijk ziet het anders: “Geen positieve discriminatie bij ons. We voeren een neutraal aanwervingsbeleid”, klinkt het.

  1. 8.000 avonturiers krijgen satelliettrackers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”
    Kortrijk

    8.000 avontu­riers krijgen satelliet­trac­kers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”

    Reisonderneming Travelbase rust tot midden september ruim 8.000 reizigers met een waterbestendige satelliettracker van het Kortrijks technologiebedrijf GeoDynamics uit. De trackers maken het reizen ‘in eigen bubbel’ in afgelegen natuurgebieden in Ijsland, Noorwegen, Zweden en de Balkan veiliger. Waar Travelbase trektochten en reizen met kano of kajak houdt. Travelbase weet dankzij de trackers waar elke reiziger zich precies bevindt. Wie in nood is, kan op de SOS-knop van de tracker drukken, wat, indien nodig, meteen lokale hulpdiensten alarmeert.