Kristof Leroy, hier met zijn eigen kat Random, in B'Aristokat in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 9
Volledig scherm
Kristof Leroy, hier met zijn eigen kat Random, in B'Aristokat in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 9 © Henk Deleu

Kortrijk verwelkomt nieuw kattencafé B’Aristokat: “Van elegante Ragdoll tot exotisch korthaar, we geven ze een warme thuis”

KortrijkZuid-West-Vlaanderen krijgt er een kattencafé bij. Met dank aan Kristof Leroy (32), die in Kortrijk B’Aristokat heeft geopend. Voorlopig alleen als bar met takeaway koffie, maar zodra de coronamaatregelen het toelaten ook als kattencafé. “Mensen nemen al selfies voor de zaak, zo gelukkig zijn ze”, glimlacht hij.

 1. Reuzegroot terras, maar David Vandeburie kiest voor kalme start in café De Trukendoos: “We zetten maar 75 stoelen. ‘Kerremesse’ wordt het sowieso”
  harelbeke

  Reuzegroot terras, maar David Vandeburie kiest voor kalme start in café De Trukendoos: “We zetten maar 75 stoelen. ‘Kerremesse’ wordt het sowieso”

  De tafels en stoelen -én parasols- staan al klaar in café De Trukendoos in Stasegem, ‘Den Truuk’ voor de habitués. “Negentien maanden geleden zijn we gestart en we zijn daarvan al tien maanden dicht geweest”, vertelt zaakvoerder David Vandeburie. “Maar daarvoor was ik traiteur, dus klagen doe ik niet hoor.” (lacht) Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 2. Tot 24 maanden cel en fikse boetes voor vijf Fransen voor 4 cannabisplantages, zeven anderen vrijgesproken
  Menen/Lauwe/Wevelgem/Aalbeke

  Tot 24 maanden cel en fikse boetes voor vijf Fransen voor 4 cannabis­plan­ta­ges, zeven anderen vrijgespro­ken

  Vijf Fransen uit de Rijselse regio zijn dinsdag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot effectieve celstraffen van 12 tot 24 maanden voor hun betrokkenheid één of meerdere van vier cannabisplantages in Menen, Lauwe (Menen), Wevelgem en Aalbeke (Kortrijk). Zeven andere verdachten zijn vrijgesproken. Zo’n 75.000 euro drugsgeld is verbeurd verklaard.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?