Een beeld van een drive-incinema in Dresden in Duitsland, waar maximum 500 wagens toegelaten zijn met telkens maximum twee mensen in de auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van een drive-incinema in Dresden in Duitsland, waar maximum 500 wagens toegelaten zijn met telkens maximum twee mensen in de auto. © AP

Kortrijk smeedt plannen voor drive-incinema komende zomer: “Coronaproof en pionier in België”

Kortrijk onderzoekt de haalbaarheid van een drive-incinema, wat voor mensen een leuk en veilig uitstapje kan zijn, in een zomer zonder grote evenementen. Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) staat in contact met Kinepolis, om het klaar te spelen. Ook beeldschermspecialist Barco is bereid om er aan mee te werken. “We hebben er zeker het geschikte materiaal voor”, zegt Barco-woordvoerster Inge Govaerts. Het idee komt van enkele Kortrijkzanen. “We kunnen hier Kortrijk mee op de kaart zetten in ons land, komende zomer”, zegt Xavier Vansteelandt.

 1. Speelpleinwerking Wasper zoekt animatoren: “Er kunnen geen nieuwe kinderen en tieners meer bij”
  Kortrijk

  Speelplein­wer­king Wasper zoekt animatoren: “Er kunnen geen nieuwe kinderen en tieners meer bij”

  Ondanks tal van oproepen is de instroom van nieuwe en/of ervaren animatoren opvallend laag vergeleken met vorige jaren, voor speelpleinwerking Wasper op het domein De Warande in Heule. Het probleem stelt zich in veel steden en gemeenten, zo zegt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Door de coronacrisis zijn veel animatoren gestopt. En dat heeft zo zijn gevolgen, ook voor Wasper. Er waren vorig jaar 6.900 deelnames aan de zomeractiviteiten van Wasper.
 2. Proces op komst rond gewapende jongeman die hogeschool Vives in lockdown stuurde
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem/Avelgem

  Proces op komst rond gewapende jongeman die hogeschool Vives in lockdown stuurde

  De 19-jarige jongeman uit Desselgem (Waregem) die begin oktober 2021 ‘gewapend’ op de hogeschoolcampus Vives in Kortrijk rondliep, zal zich binnenkort op een proces voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor bedreigingen en wapendracht. Het parket vorderde op de raadkamer de internering. “Maar we onderzoeken momenteel nog of de noodzaak daartoe bestaat en aan de wettelijke voorwaarden is voldaan”, aldus advocaat Stijn Dewolf.