de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Kortrijk, dinsdagochtend
Volledig scherm
de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Kortrijk, dinsdagochtend © Henk Deleu

Kortrijk schuift heraanleg Onze-Lieve-Vrouwestraat tot na 2024 op: “Niet te combineren met verdere verlaging Leieboorden”

KortrijkHet herinrichten van de Onze-Lieve-Vrouwestraat tot woonerf wordt uitgesteld tot na 2024. Dat raakte maandagavond bekend, op een interactieve presentatie over de heraanleg van historisch Kortrijk. De werken in de Onze-Lieve-Vrouwestraat zijn volgens de stad niet te combineren met de verdere verlaging van de Leieboorden. De meeste lokale handelaars tonen daar begrip voor.

 1. Toerisme Kortrijk zoekt Tripsters om favoriete plekjes en horecazaken met (Franstalige) toeristen te delen
  Kortrijk

  Toerisme Kortrijk zoekt Tripsters om favoriete plekjes en horecaza­ken met (Franstali­ge) toeristen te delen

  Toerisme Kortrijk lanceert binnenkort ‘Tripster, local tips for great trips’. Het project zoekt enthousiaste ambassadeurs of ‘Tripsters’. “Een mooie kans voor échte Kortrijkzanen om hun favoriete plekjes, horecazaken en events met toeristen te delen, die onze stad komen bezoeken. We hopen op een mooie mix van culturo’s en foodies”, zegt schepen van Toerisme Arne Vandendriessche (Team Burgemeester).
 2. De Branding krijgt nieuwe zorgcampus
  Heule

  De Branding krijgt nieuwe zorgcampus

  In Kortrijk was er op vrijdag 11 juni de officiële eerste steenlegging van een nieuwe zorgcampus voor de Branding, langs de Heirweg 204 in Heule. Dat gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Het wordt een thuis voor 85 mensen met een intensieve zorgvraag. Zoals cliënten met een zware verstandelijke en fysieke beperking, maar ook senioren met een verstandelijke beperking die intensieve ondersteuning nodig hebben.