illustratiebeeld van een flitstoestel
Volledig scherm
illustratiebeeld van een flitstoestel © Didier Verbaere

Kortrijk schrijft vanaf 2023 zelf GAS-boetes uit voor kleinere snelheidsovertredingen: “Geen extra flitscontroles”

KortrijkDe opbrengst van verkeersboetes die chauffeurs in Kortrijk krijgen, gaat vanaf 2023 deels naar de stadskas. Vanaf 2023 zal de stad namelijk zelf GAS-boetes voor kleinere snelheidsovertredingen uitschrijven. Volgens Vlaams Belang wil de stad er vooral munt uit slaan.

 1. Nelle (43) van muziekcafé Pand.A slaakt noodkreet: “Financieel en mentaal uitgeput, enkel dankzij hecht team houden we nog vol”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nelle (43) van muziekcafé Pand.A slaakt noodkreet: “Financieel en mentaal uitgeput, enkel dankzij hecht team houden we nog vol”

  De omikronvariant blijft toeslaan. De zoveelste klap voor veel horecazaken na al twee jaar zo goed als alleen maar ellende. “We zijn aan het eind van ons Latijn. We hebben een topteam, maar moeten elkaar elke dag oppeppen om verder te doen. Het mag nu echt niet lang meer duren, anders zullen we moeten opgeven”, zucht Nelle Vanleeuwen (43) van muziekcafé Pand.A.
 2. Minder transmigranten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaamse gouverneur op toenemende problematiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”
  West-Vlaanderen

  Minder transmi­gran­ten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaam­se gouverneur op toenemende problema­tiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”

  West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept op tot een betere samenwerking tussen Frontex, Europol en de federale gerechtelijke politie in de strijd tegen de transmigratieproblematiek. Dat zegt hij op basis van de jaarcijfers van het aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken. Dat cijfer ligt dit jaar lager omdat er minder controles gebeurden, maar volgens de gouverneur gaat het in werkelijkheid om een toenemend probleem.
 3. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.