Sfeerbeeld van enkele jaren geleden.
Volledig scherm
Sfeerbeeld van enkele jaren geleden. © RV

Kortrijk schrijft nieuwe concessie voor horecazaak uit in voet Collegebrug, waar Bar Amorse zit

KortrijkBob Talpe doet zeker tot midden oktober door met horecazaak Bar Amorse, maar zijn overeenkomst met de stad loopt dan af. Het sein voor nieuwe kandidaat-uitbaters om zich aan te melden. De stad geeft de uitbating van 15 oktober tot en met 30 april 2031 in concessie aan de meest geschikte kandidaat. “We verwachten veel interesse, het is een van de mooiste plekjes van Kortrijk aan de Leie”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester).

 1. Zo VeloVeilig is Kortrijk: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Kortrijk

  Zo VeloVeilig is Kortrijk: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Kortrijk hebben 200 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.