In het zwembad moet vooral plezier gemaakt worden, amokmakers zijn niet welkom.
Volledig scherm
In het zwembad moet vooral plezier gemaakt worden, amokmakers zijn niet welkom. © Henk Deleu

Kortrijk pakt amokmakers aan zwembad kordaat aan: “Nu al 89 mensen niet meer welkom”

KortrijkZwembad LAGO Kortrijk Weide heeft al 89 mensen op de zwarte lijst staan. In juni kwamen er nog 38 nieuwe namen bij, nadat op 18 juni veel mensen illegaal probeerden binnen te raken. “De politie patrouilleert vaker bij warm weer en ook het zwembad zet extra security in”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).

  1. Huizen in Zuid-West-Vlaanderen zijn het populairst bij jonge kopers, Harelbeke staat bovenaan in de ranking: “Veel kleine woningen in onze stad, én Harelbeke is ook een ‘Weireldstad’”
    PREMIUM
    harelbeke/Wevelgem

    Huizen in Zuid-West-Vlaanderen zijn het populairst bij jonge kopers, Harelbeke staat bovenaan in de ranking: “Veel kleine woningen in onze stad, én Harelbeke is ook een ‘Weireld­stad’”

    West-Vlaanderen is de populairste provincie bij jonge huizenjagers. Dat blijkt uit de Vastgoedbarometer van de federatie van het Notariaat. 37% van de mensen die de eerste helft van dit jaar een woning kochten in West-Vlaanderen, waren jonger dan 30 jaar. In de Vlaamse top tien staan maar liefst 5 (Zuid-)West-Vlaamse gemeenten: Harelbeke, Zwevegem, Wevelgem, Izegem en Poperinge. “Wij verkopen ons woningen zelfs via TikTok”, zegt vastgoedmakelaar Fries Blancke.