Wie een boodschap in het rouwregister wil neerpennen, ter nagedachtenis van Peter Arthur Caesens, kan dat in de centrale bibliotheek in de Leiestraat.
Volledig scherm
Wie een boodschap in het rouwregister wil neerpennen, ter nagedachtenis van Peter Arthur Caesens, kan dat in de centrale bibliotheek in de Leiestraat. © Peter Lanssens

Kortrijk opent rouwregister voor belleman Peter Caesens: “We gaan jou nooit vergeten”

De stad Kortrijk liet maandagmiddag een rouwregister voor Peter Caesens (57) openen. De belleman en bibliotheekmedewerker kwam tijdens de nacht van zondag op maandag om het leven na een zware brand bij hem thuis, nabij het Volksplein. Het rouwregister ligt in de centrale bibliotheek in de Leiestraat.

 1. Daling van coronacijfers zet zich door in Zuid-West-Vlaanderen
  Zuid-West-Vlaanderen

  Daling van coronacij­fers zet zich door in Zuid-West-Vlaanderen

  De daling van de coronacijfers zet zich (voorlopig) ook in Zuid-West-Vlaanderen door. Er was in de week van vrijdag 2 tot en met donderdag 8 april sprake van 693 positieve gevallen. Dat is een daling van 25 procent in vergelijking met tien dagen geleden. “We zijn wellicht over de piek”, zegt Philippe De Coene (Vooruit), voorzitter van de welzijnsintercommunale W13. Kanttekening: de cijfers in Zuid-West-Vlaanderen blijven hoger dan het gemiddelde in België. En de daling zet zich nog niet overal in. Zo stijgen de cijfers nu in Harelbeke, Avelgem en Zwevegem. De grootste daling momenteel is voor Waregem.
 2. Belleman (57) sterft bij zware brand in rijwoning, ruim vijftig buurtbewoners geëvacueerd

  Belleman (57) sterft bij zware brand in rijwoning, ruim vijftig buurtbewo­ners geëvacu­eerd

  In de Vooruitgangsstraat in Kortrijk, in de omgeving van het Volksplein, is zondagnacht brand uitgebroken in een rijwoning. Daarbij is bibmedewerker Peter Caesens (57), ook gekend als de Kortrijkse belleman, om het leven gekomen. Hij werd gevonden in het puin op de eerste verdieping van zijn huis, waar naar schatting anderhalf miljoen boeken, kranten en tijdschriften lagen. Door de brand raakten vier huizen onbewoonbaar. 54 buurtbewoners werden geëvacueerd.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!