We zien op de V-Tex-site (vlnr) schepen Wout Maddens, Ben Mertens en Jeroen David van stadsontwikkeling en Matexi-projectontwikkelaar Jeroen David. Achteraan zie je het centraal gebouw. Het linkerdeel, aan het speelpleintje, blijft behouden. Het rechterdeel, met bovenaan 'langzaam' op, wordt gesloopt.
Volledig scherm
We zien op de V-Tex-site (vlnr) schepen Wout Maddens, Ben Mertens en Jeroen David van stadsontwikkeling en Matexi-projectontwikkelaar Jeroen David. Achteraan zie je het centraal gebouw. Het linkerdeel, aan het speelpleintje, blijft behouden. Het rechterdeel, met bovenaan 'langzaam' op, wordt gesloopt. © Henk Deleu

Kortrijk krijgt nieuw stadspark in Sint-Janswijk: “We bouwen V-Tex-site bewust niet vol”

Er komt tegen eind 2024 een nieuw stadspark van 15.000 vierkante meter in de Sint-Janswijk. Veel Kortrijkzanen slaken een zucht van opluchting. Want het was jaren geleden eerst de bedoeling om er de V-Tex-site vol huizen te zetten. “Dat doen we niet. Enkel in het noordoosten komt een zone met 33 woongelegenheden”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens (Team Burgemeester). Een centraal industrieel gebouw blijft deels behouden en wordt heringericht als een soort verharde buurthal. 

 1. Drie Kortrijkse horecazaken bieden topgerechtjes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”
  Kortrijk

  Drie Kortrijkse horecaza­ken bieden topgerecht­jes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”

  Uit vriendschappen ontstaan mooie initiatieven, ook in de horeca. Eethuis Parazaar, koffiehuis en wereldkeuken Chin Chin en eetkroeg Vesper bieden in deze donkere coronadagen hun meest populaire gerechtjes samen in een en dezelfde takeaway aan. “We zijn allemaal positief ingestelde mensen en hopen dat ons project een succes wordt. Wie wat verkoopt doet er niet toe, we verdelen de winst netjes in drie. Dat is gewoon het eerlijkst”, vertelt Charlotte Vanfleteren van Parazaar. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. Rolstoelgebruiker gewond na zware val, passanten schieten massaal te hulp: “Ik wil hen bedanken”
  Kortrijk/Zwevegem

  Rolstoelge­brui­ker gewond na zware val, passanten schieten massaal te hulp: “Ik wil hen bedanken”

  De naastenliefde blijft, ook in tijden van corona. Dat ondervond Chris Iemants (60) aan den lijve. De rolstoelgebruiker werd zaterdag uit zijn rolstoel gekatapulteerd, nadat hij langs de N8 met zijn rolstoel in een put bleef steken. De Kortrijkzaan liep door de val kneuzingen en een hoofdwonde op. Passanten snelden hem massaal te hulp. “Ik wil hen allemaal persoonlijk bedanken. Het is hartverwarmend dat de reflex om andere mensen te helpen er nog altijd is”, vertelt Chris Iemants.
 3. Casalis sluit door coronacrisis unieke evenementenzaal in Kortrijk: “Eén van de mooiste in heel de regio”
  Kortrijk

  Casalis sluit door coronacri­sis unieke evenemen­ten­zaal in Kortrijk: “Eén van de mooiste in heel de regio”

  Het Kortrijkse bedrijf Casalis Carpets sluit door de coronacrisis een unieke evenementenzaal, waar onder meer huwelijken en jubilea gevierd werden. Casalis werkte samen met eventbureau Kapcon. “Het doet vooral pijn dat we door deze crisis de samenwerking met Ann-Pascale Mommerency van Kapcon moeten stopzetten. We hadden een heel bijzonder en leuk contact met haar. We gaan het enthousiasme van Ann-Pascale missen”, zegt Casalis-zaakvoerder Francis Vercaemst.