Een sneak preview van The Fly Club, met initiatiefnemers David Desrousseaux (links) en Hannes Catanzaro.
Volledig scherm
PREMIUM
Een sneak preview van The Fly Club, met initiatiefnemers David Desrousseaux (links) en Hannes Catanzaro. © Henk Deleu

Kortrijk krijgt met The Fly weer discotheek: “De iets ouderen onder ons kunnen eindelijk weer ‘clubben’”

KortrijkGoed nieuws voor (vooral) dertigers, veertigers en vijftigers onder ons, die snakken naar meer variatie in het Kortrijkse nachtleven. Op vrijdag 21 oktober opent met The Fly eindelijk weer een discotheek, op de site van de vroegere raamfabriek Vlieghe. “We zetten vooral in op retro, met bekende én lokale deejays”, zeggen uitbaters David Desrousseaux en Hannes Catanzaro.

 1. Flexi-jobber Trui (45) wil ambachtelijke warme bakkers redden: “Het geld dat ik verdien, wil ik graag investeren in gratis verwennerijen voor klanten.”
  PREMIUM
  Kortrijk/Heule

  Flexi-job­ber Trui (45) wil ambachte­lij­ke warme bakkers redden: “Het geld dat ik verdien, wil ik graag investeren in gratis verwenne­rij­en voor klanten.”

  Een opvallend initiatief van Trui Steenhoudt (45) uit Kortrijk: ze stelt zich als flexi-jobber ter beschikking van ambachtelijke warme bakkers. Met wat ze daarmee verdient, betaalt ze gratis verwennerijen voor de klanten van die bakkerijen. “We moeten voorkomen dat ambachtelijke warme bakkers verdwijnen uit onze samenleving”, licht ze een tipje van de sluier op.
 2. Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjes­wan­de­ling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen

  Buiten België-Marokko zondag om 14 uur op het WK in Qatar nog geen andere plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie zet je op weg met vijf leuke weekendtips voor zaterdag 26 en zondag 27 november in Zuid-West-Vlaanderen: van de Dag van de Wetenschap in vier steden en gemeenten, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally in en rond Ieper: voor ieder wat wils!