Natuurgebied De Vlasakker op Hoog Kortrijk, hier op een archiefbeeld.
Volledig scherm
Natuurgebied De Vlasakker op Hoog Kortrijk, hier op een archiefbeeld. © Henk Deleu

Kortrijk krijgt ‘Grootste Bos’ op Vlasakker: “Aanplant drie- tot vijfduizend bomen mogelijk”

KortrijkLokale ondernemers slaan samen met Eén-presentatrice en natuurmens Saartje Vandendriessche de handen in elkaar voor de eerste ‘Grootste Bossen’. Die komen in Kortrijk, Roeselare, Tremelo, Geraardsbergen, Bocholt en Lubbeek. Het bos komt in Kortrijk op de Vlasakker.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”

  De stad houdt onder impuls van Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) - netheid is haar stokpaardje - een nieuw digitaal referendum. Met als rode draad deze keer het al dan niet strenger aanpakken van sluikstort en zwerfvuil. “We maken er wel geen heksenjacht van, we rekenen op meer discipline van de Kortrijkzanen”, benadrukt burgermoeder Ruth Vandenberghe.