Op 13 juni zal er opnieuw gezwommen worden in de Leie in het Kortrijkse centrum.
Volledig scherm
Op 13 juni zal er opnieuw gezwommen worden in de Leie in het Kortrijkse centrum. © Henk Deleu

Kortrijk geeft groen licht voor duatlon en triatlon op 13 juni

Kortrijk/BellegemNa intens overleg heeft het Kortrijkse schepencollege groen licht gegeven voor de organisatie van de jaarlijkse duatlon en triatlon op 13 juni in en rond het centrum. Het wordt het eerste (sport-)evenement in de stad sinds de coronacrisis. Randanimatie zal er niet zijn en atleten worden gevraagd zo weinig mogelijk supporters mee te brengen.

  1. Ruth Vandenberghe viert 50ste verjaardag: “Het voelt goed om burgemeester te zijn, ik zie Kortrijk en de mensen zo graag”
    PREMIUM

    Ruth Vandenberg­he viert 50ste verjaardag: “Het voelt goed om burgemees­ter te zijn, ik zie Kortrijk en de mensen zo graag”

    Zelf ziet ze het niet als een mijlpaal, maar vandaag mag Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) vijftig kaarsjes uitblazen. Om dat niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, lieten we haar door drie leeftijdsgenoten en vrienden interviewen. Spontaan, met het hart op de tong en verrassend. “Ik doe oprecht mijn best en probeer iedereen te helpen. Zonder alles te kunnen weten, want ik ben Google niet. Ik ben geen supervrouw”, vertelt de burgemeester.
    Kortrijk