Lucie Lefevre (5) vindt het wel fijn, zo'n SMOT-spot. Smeren maar!
Volledig scherm
Lucie Lefevre (5) vindt het wel fijn, zo'n SMOT-spot. Smeren maar! © Henk Deleu

Kortrijk gebruikt eerste slimme palen met gratis zonnecrème: “Ook in het voorjaar smeer je al best”

Kortrijk/Deinze/EekloDe eerste twee SMOT-spots staan er. De primeur is voor speeldomein De Warande in Heule bij Kortrijk. De slimme paal geeft contactloos gratis factor 30 zonnecrème, toont de UV-index en geeft tips om je te beschermen tegen zonnebrand en zo huidkanker te voorkomen. Niet enkel Kortrijk plaatst ze. Ook Deinze en Eeklo hapten al toe. En er tonen nog veel steden interesse.

 1. Kortrijk krijgt eerste ‘slimme palen’ tegen huidkanker: “De SMOT-spot geeft gratis zonnecrème én toont wanneer je moet smeren”
  Kortrijk/Heule

  Kortrijk krijgt eerste ‘slimme palen’ tegen huidkanker: “De SMOT-spot geeft gratis zonnecrème én toont wanneer je moet smeren”

  Handen ontsmetten tegen corona kennen we al. Tijd om die lijn door te trekken, vinden drie jonge ondernemers. Ze plaatsen vanaf april slimme palen met gratis zonnecrème in, want zo help je huidkanker te voorkomen. Kortrijk krijgt de primeur, zo’n honderd steden en gemeenten tonen al interesse. “We willen met onze SMOT-spots de wereld veroveren”, zegt mede-initiatiefnemer Jacob Leysen.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"