De opbouw van de kerstmarkt is begonnen in het Begijnhofpark. Schepen Wouter Allijns en burgemeester Ruth Vandenberghe hielpen even een handje.
Volledig scherm
PREMIUM
De opbouw van de kerstmarkt is begonnen in het Begijnhofpark. Schepen Wouter Allijns en burgemeester Ruth Vandenberghe hielpen even een handje. © Henk Deleu

Kortrijk gaat vol voor kerstmarkt, ijspiste en foor, maar met strikte maatregelen: “Gezelligheid en positivisme primeren”

KortrijkWinter in Kortrijk blijft overeind. De kerstmarkt in het Begijnhofpark en de ijspiste op het Schouwburgplein zijn CST-events met mondmaskerplicht, bij de kerstfoor op de Grote Markt volstaat de mondmaskerplicht. “We gaan er vol voor”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). Ook gouverneur Decaluwé lijkt geen bezwaren te hebben.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Boekhouder na 25 jaar dienst verdacht van gesjoemel: “485.000 euro verdween op zijn rekening.”
  Kortrijk/Moorsele

  Boekhouder na 25 jaar dienst verdacht van gesjoemel: “485.000 euro verdween op zijn rekening.”

  Een 68-jarige man uit Moorsele (Wevelgem) die 25 jaar lang als boekhouder fungeerde bij de Kortrijkse slaapcomfortspecialist International Bedding en Ergodôme wordt verdacht van jarenlang gesjoemel. Volgens het bedrijf en de openbare aanklager verdween in totaal zo’n 485.000 euro op zijn rekening. De man zelf ontkent. “Dat waren vergoedingen die met de oorspronkelijke zaakvoerder waren afgesproken”, klonk het.