De opbouw van de kerstmarkt is begonnen in het Begijnhofpark. Schepen Wouter Allijns en burgemeester Ruth Vandenberghe hielpen even een handje.
Volledig scherm
PREMIUM
De opbouw van de kerstmarkt is begonnen in het Begijnhofpark. Schepen Wouter Allijns en burgemeester Ruth Vandenberghe hielpen even een handje. © Henk Deleu

Kortrijk gaat vol voor kerstmarkt, ijspiste en foor, maar met strikte maatregelen: “Gezelligheid en positivisme primeren”

KortrijkWinter in Kortrijk blijft overeind. De kerstmarkt in het Begijnhofpark en de ijspiste op het Schouwburgplein zijn CST-events met mondmaskerplicht, bij de kerstfoor op de Grote Markt volstaat de mondmaskerplicht. “We gaan er vol voor”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). Ook gouverneur Decaluwé lijkt geen bezwaren te hebben.

 1. Justitie pakt winkeldieven harder aan: “Betrapt = onmiddellijk betalen, anders riskeer je vervolging”
  Kortrijk

  Justitie pakt winkeldie­ven harder aan: “Betrapt = onmiddel­lijk betalen, anders riskeer je vervolging”

  De onmiddellijke inningen die al een tijdje bestaan voor inbreuken rond drugs, illegale wapens, fietsdiefstallen en overtredingen van de covidmaatregelen worden in ons land nu ook toegepast voor winkeldiefstallen. “Gedaan met de tijdrovende procedure van vroeger”, zegt justitieminister Vincent Van Quickenborne. “Wie betrapt wordt, betaalt onmiddellijk.” Als hij of zij solvabel is, natuurlijk. “We hopen dat het systeem daders afschrikt want winkeldiefstal is echt wel een dik probleem”, klinkt het bij vader en zoon Devos, uitbaters van een Proxy Delhaize in Kortrijk.
 2. Kortrijkse scholengroep volgt bewust quarantaineregels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettingen”
  Play
  Kortrijk

  Kortrijkse scholen­groep volgt bewust quarantai­ne­re­gels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettin­gen”

  “We starten geen ‘antibeweging’, we blijven het virus ernstig nemen en we blijven streven naar een veilige omgeving voor leerlingen en personeel, maar niet meer met deze maatregelen”, staat in een open brief van alle directies van de Kortrijkse secundaire scholengroep Rhizo, gericht aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Door het hoge aantal besmettingen met de omikronvariant vinden zij het onhoudbaar om de huidige quarantaineregels nog te volgen. Ook het Guldensporencollege in Kortrijk vraagt naar duidelijke regels.