Kotstudenten werden donderdagnamiddag op het Volksplein op koffie en chocomelk getrakteerd
Volledig scherm
Kotstudenten werden donderdagnamiddag op het Volksplein op koffie en chocomelk getrakteerd © Henk Deleu

Kortrijk en Ichtus leggen 4.000 studenten in de watten: “Eenzaamheid lijkt te zijn gegroeid”

KortrijkIchtus trekt in januari elke donderdag naar Kortrijkse studentenkoten, er zijn een kleine 4.000 kotstudenten, om hen een hart onder de riem te steken. Door hen een warme kop koffie of chocomelk aan te bieden en in gesprek te gaan. Want de blok- en examenperiode is voor studenten vaak een eenzame periode. De nood aan verbondenheid is in tijden van corona meer dan nodig.

 1. Leieboorden krijgen verdere verlaging: Tuin bij rivier, wandelpromenades en pontons voor pleziervaart zijn blikvangers
  PREMIUM
  Kortrijk

  Leieboor­den krijgen verdere verlaging: Tuin bij rivier, wandelpro­me­na­des en pontons voor plezier­vaart zijn blikvan­gers

  Het ontwerp voor de verdere verlaging van de Leieboorden in Kortrijk is klaar. Stad en Vlaamse Waterweg hebben er 9,5 miljoen euro voor veil. Waarvan 5,35 miljoen euro naar de aanleg van een eerste deel tussen Leie- en Kasteelbrug gaat. “We geven de Leie nóg meer terug aan de inwoners”, zegt burgermoeder Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). We lichten het ontwerp van landschapsarchitect Michel Desvigne en studiebureau Arcadis in detail toe.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. Eindrapport Ventilus-intendant integraal online beschikbaar: “Robuust, betrouwbaar net is belangrijk, maar voorzorg is aangewezen wat gezondheidsrisico’s betreft”
  West-Vlaanderen

  Eindrap­port Ventilus-intendant integraal online beschik­baar: “Robuust, betrouw­baar net is belangrijk, maar voorzorg is aangewezen wat gezondheidsrisico’s betreft”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft vandaag het eindrapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh integraal online laten plaatsen, iets waar zowel de burgerplatformen als Vlaams Belang al langer vragende partij voor waren. Het lijvige document telt 157 pagina’s en is te raadplegen via de website van het departement Omgeving. We overlopen even de conclusies en de aanbevelingen van de intendant.