Stedelijk coördinator Team Minder Hinder Heidi Debels en Marnix Naessens van Team Publieke Ruimte bij een werf van nutswerken zoals het hoort, in de Sint-Denijsestraat. Netjes afgezet met hekken als er geen activiteit is op de werf en met een vervangend voetpad, afgebakend met rood-witte paaltjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Stedelijk coördinator Team Minder Hinder Heidi Debels en Marnix Naessens van Team Publieke Ruimte bij een werf van nutswerken zoals het hoort, in de Sint-Denijsestraat. Netjes afgezet met hekken als er geen activiteit is op de werf en met een vervangend voetpad, afgebakend met rood-witte paaltjes. © Henk Deleu

Kortrijk controleert streng op werfputten om dodelijk ongeval zoals in Izegem te voorkomen: “Hekken en een vervangend voetpad zijn verplicht”

Kortrijk/IzegemKan een drama zoals afgelopen woensdag in Izegem, waar Piet Sintobin om het leven kwam na een val in een werfput, ook in Kortrijk gebeuren? Die kans is kleiner, maar niet onbestaand. “Kortrijk is samen met Brussel bij de strengste van de klas. Een werf beveiligen kost geld, maar geld is ondergeschikt aan de veiligheid van de mensen”, zegt Heidi Debels, stedelijk coördinator Team Minder Hinder. 

 1. 20 maanden effectieve celstraf voor stalker bij vierde veroordeling: “Hij volhardt in de boosheid, hopelijk doet deze straf hem eindelijk stoppen.”
  Kortrijk

  20 maanden effectieve celstraf voor stalker bij vierde veroorde­ling: “Hij volhardt in de boosheid, hopelijk doet deze straf hem eindelijk stoppen.”

  Voor de vierde keer is een 42-jarige man uit Kortrijk woensdag veroordeeld tot een celstraf, van 20 maanden effectief dit keer, voor de stalking van zijn ex. De voorbije 4 jaar kreeg de obsessieve stalker in totaal al 36 maanden effectieve celstraf maar toch zag hij nog de binnenkant van de gevangenis niet. Het zorgde vorige maand bij de behandeling van de zaak voor zure oprispingen bij de rechter over de uitvoering van de straffen in België.
 2. Hshoema doorbreekt taboes rond psychische problemen, zoals angst- en eetstoornissen: “Belangrijker dan ooit na corona”
  Kortrijk

  Hshoema doorbreekt taboes rond psychische problemen, zoals angst- en eetstoor­nis­sen: “Belangrij­ker dan ooit na corona”

  52,3 procent van de Belgen, vooral vrouwen en jongeren, zegt dat corona hun mentale gezondheid negatief beïnvloedde. Hshoema, drie jaar geleden opgericht door Souad Abihi (32), herneemt nu de werking, na het laatste event op 10 september 2021 over rouw door psychiater Uus Knops. Om psychische moeilijkheden bespreekbaar te houden, met steun van psychiater Koen Titeca.