Stedelijk coördinator Team Minder Hinder Heidi Debels en Marnix Naessens van Team Publieke Ruimte bij een werf van nutswerken zoals het hoort, in de Sint-Denijsestraat. Netjes afgezet met hekken als er geen activiteit is op de werf en met een vervangend voetpad, afgebakend met rood-witte paaltjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Stedelijk coördinator Team Minder Hinder Heidi Debels en Marnix Naessens van Team Publieke Ruimte bij een werf van nutswerken zoals het hoort, in de Sint-Denijsestraat. Netjes afgezet met hekken als er geen activiteit is op de werf en met een vervangend voetpad, afgebakend met rood-witte paaltjes. © Henk Deleu

Kortrijk controleert streng op werfputten om dodelijk ongeval zoals in Izegem te voorkomen: “Hekken en een vervangend voetpad zijn verplicht”

Kortrijk/IzegemKan een drama zoals afgelopen woensdag in Izegem, waar Piet Sintobin om het leven kwam na een val in een werfput, ook in Kortrijk gebeuren? Die kans is kleiner, maar niet onbestaand. “Kortrijk is samen met Brussel bij de strengste van de klas. Een werf beveiligen kost geld, maar geld is ondergeschikt aan de veiligheid van de mensen”, zegt Heidi Debels, stedelijk coördinator Team Minder Hinder.