Lenny Naert (rechts) en Elke Viaene, samen met Annelien Viaene (links). Het Koesterhuis, ook met een winkeltje, komt in de Lange-Brugstraat 1. Het pand ligt vlak bij het Begijnhofpark en het Overbekeplein.
Volledig scherm
Lenny Naert (rechts) en Elke Viaene, samen met Annelien Viaene (links). Het Koesterhuis, ook met een winkeltje, komt in de Lange-Brugstraat 1. Het pand ligt vlak bij het Begijnhofpark en het Overbekeplein. © Henk Deleu

Koppel dat kindje verloor, steunt lotgenoten in Koesterhuis: “Veel nood aan warme babbels”

KortrijkAls corona het toelaat, opent er op zondag 20 december een Koesterhuis in Kortrijk. Een warme ontmoetingsplek, waar wie rouwt om een kind welkom is om verhalen te delen, troost te vinden en herinneringen te koesteren. Het is het tweede Koesterhuis in Vlaanderen. Antwerpen kreeg vier jaar geleden de primeur. “We hadden na het verlies van onze dochter heel veel nood aan warme babbels en steun”, vertelt Lenny Naert, de verantwoordelijke van het nieuwe Koesterhuis. Wie het nieuwe Koesterhuis van het Berrefonds wil steunen, kan een gift doen. Alle hulp is welkom.

  1. Muisstil op Nelson Mandelaplein, wanneer Noémie Wolfs zingt voor sterrenkindjes van twee vrienden

    Muisstil op Nelson Mandelap­lein, wanneer Noémie Wolfs zingt voor sterren­kind­jes van twee vrienden

    Lenny Naert en Gijs Deroose hielden het loop- en fietsevent Papa’s For Life om Boven De Wolken te steunen. Die vzw fotografeert overleden pasgeborenen. Ze verwerken samen het immense verdriet na het overlijden van hun dochtertjes. Studio Brussel verraste hen toen ze het nummertje ‘Somewhere Only We Know’ aanvroegen met een live-versie van Noémie Wolfs. Het werd even muisstil op het Nelson Mandelaplein.